Μην κοροϊδευόμαστε: Ο λαός θέλει την αλήθεια αλλά επιβραβεύει το ψέμα

01:50 7/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Πείτε επιτέλους την αλήθεια στον λαό! Αυτό απαιτούν με μια φωνή 11 εκατομμύρια Έλληνες από τους πολιτικούς τους. Όχι τώρα, αλλά από πάντα. Και όταν κάποια στιγμή βγαίνει κάποιος πολιτικός ή κάποιο κόμμα και τους λέει επιτέλους την αλήθεια, τότε τρέχουν μαζικά και του ρίχνουν μαύρο στις εκλογές. Διότι ο κόσμος θέλει να του λες την αλήθεια, αλλά τελικά επιβραβεύει το ψέμα, τα λόγια που του χαϊδεύουν τα αυτιά, που του λένε ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις, χωρίς πόνο και προσπάθεια.

Το είδαμε το έργο το 2009, όταν ο Καραμανλής

προεκλογικά αποφάσισε να πει την αλήθεια για την τραγική οικονομική κατάσταση που είχε οδηγήσει τη χώρα και ζήτησε την κατανόηση του κόσμου και τη συναίνεση των κομμάτων προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση που είχε ήδη κτυπήσει την πόρτα. Και ο κόσμος του γύρισε επιδεικτικά την πλάτη και πήγε μαζικά στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο είπε το μαγικό «λεφτά υπάρχουν». Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες, δεσμεύτηκε ότι θα δώσει λύση εύκολα, χωρίς να ματώσει ο λαός. Αυτό ήθελε να ακούσει ο κόσμος, αυτό του είπε ο ΓΑΠ.

Το είδαμε και στις εκλογές του 2012, με μια ΝΔ να υπόσχεται λύσεις τύπου Ζάππειο Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, ισοδύναμα μέτρα για όλα, αναδιαπραγμάτευση του Mνημονίου, ακύρωση όλων των αδικιών. Είπε αυτά που ήθελε να ακούσει ο κόσμος, αλλά δεν είπε την αλήθεια. Κι έτσι κέρδισε τους ψηφοφόρους που σα να έπαθαν αμνησία είχαν ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων Καραμανλή και τα χάλια που παρέδωσαν την οικονομία της χώρας.

Το βλέπουμε και τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, που επαναλαμβάνει το «λεφτά υπάρχουν» με άλλα λόγια.

Θυμάται, μήπως, κανείς τι έλεγε η ΝΔ για το χαράτσι; Πώς ούρλιαζε σε κάθε ευκαιρία για το τρισκατάρατο μέτρο που κλέβει τις περιουσίες του λαού; Τις δεσμεύσεις ότι θα το καταργήσει άμεσα; Όλα ξεχάστηκαν και η ΝΔ είδε μια άλλη πραγματικότητα από τότε που ο Σαμαράς ανέλαβε πρωθυπουργός. Τώρα βλέπουν ότι χωρίς το ΕΕΤΗΔΕ δεν είναι δυνατόν να μαζευτούν 3 δισ. ευρώ εντός του 2013 κι, επίσης, δεν είναι δυνατόν να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα που να καλύπτουν αυτό το ποσό, εκτός κι αν μιλάμε για νέο κόψιμο μισθών και συντάξεων ή για φορολόγηση των καταθέσεων.

Τώρα βλέπουν ότι από το τρισκατάρατο χαράτσι που ανακοίνωσε ο Βενιζέλος τον Σεπτέμβρη του 2011 μαζεύτηκαν άμεσα τα χρήματα που ήταν απαραίτητα για να κλείσει η τρύπα και να περάσουμε στη συμφωνία του Οκτωβρίου και το νέο βελτιωμένο πρόγραμμα και το «κούρεμα» του χρέους κατά 105 δισ. ευρώ. Όσο κι αν δυσαρεστεί πολλούς, το χαράτσι ήταν αυτό που έσωσε τότε την παρτίδα και από το οποίο μαζεύτηκε σχεδόν 1 δισ. ευρώ περισσότερο από το προβλεπόμενο, ποσό που θα χρησίμευε ως μαξιλάρι για μελλοντική χρήση.

Η τελική συμφωνία των τριών αρχηγών το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ουσιαστικά κατέληξε στην διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ ή χαρατσίου ως έχει, με κάποιες μικρές και αόριστες διαφοροποιήσεις που (υποτίθεται ότι) το βελτιώνουν. Και η ερώτηση που προκύπτει είναι: Γιατί, λοιπόν, όλο αυτό το θέατρο και οι λεονταρισμοί της ΔΗΜΑΡ; Γιατί ποιο λόγο οι βλακώδεις διαρροές της ΝΔ; Για να βαφτιστεί ο ΕΕΤΗΔΕ «φόρος ακίνητης περιουσίας», όπως βαφτίστηκε το κρέας ψάρι;

Keywords
Τυχαία Θέματα