Ο Γιούνκερ έχασε την υπομονή του με τον Τσίπρα και τον έβγαλε στη «σέντρα»…

17:21 7/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Έχω ξαναγράψει ότι ο Λουξεμβούργιος Ζαν Κλωντ Γιούνκερ είναι μεσογειακός τύπος. Πίνει, καπνίζει, κάνει δημοσίως χειρονομίες, δεν κρύβει τη χαρά ή την οργή του.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα την… ευκαιρία να διαπιστώσει αυτό το τελευταίο. Τον άκουσε να αποκαλύπτει ότι δεν του βγήκε στο τηλέφωνο χθες -πράγμα που ο πρωθυπουργός διέψευδε πως συνέβη.

Τον άκουσε να αποκαλύπτει, επίσης, ότι είχαν συμφωνήσει να του στείλει τις αντιπροτάσεις της Αθήνας

έως την Πέμπτη και μετά έως την Παρασκευή -κάτι που δεν έγινε.

Τον άκουσε, ακόμη, να τον κατηγορεί ανοιχτά ότι παρουσίασε στη Βουλή τις προτάσεις των θεσμών (της τρόικας, δηλαδή) ως «προτάσεις Γιούνκερ» -ενώ γνώριζε ποια είναι η αλήθεια.

Τον άκουσε να αποκαλύπτει ότι στη συνάντησή τους την περασμένη Τετάρτη του είχε εξηγήσει πως οι προτάσεις των θεσμών είναι διαπραγματεύσιμες και όχι δεσμευτικές. Θα μπορούσαν, δηλαδή, να αντικατασταθούν με άλλες -αρκεί να ήταν ισοδύναμες οικονομικά.

Τον άκουσε, τέλος, να λέει για πρώτη φορά ότι αποκλείει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, επειδή δεν ξέρει τις συνέπειες που θα είχε -και όχι γιατί Ευρωζώνη χωρίς Ελλάδα δε νοείται, όπως έλεγε έως τώρα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Ότι ο μόνος φίλος της Ελλάδας μεταξύ των δανειστών έχασε την υπομονή του. Ένιωσε ότι ο πρωθυπουργός τον εξέθεσε έναντι των ηγετών της Ευρώπης, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, τους οποίους είχε ενημερώσει ότι θα είχε στα χέρια του την ελληνική απάντηση έως την Παρασκευή.
Και, ταυτόχρονα, αισθάνθηκε ότι τον «άδειασε» απέναντι στους Έλληνες, λέγοντας ότι πρόκειται για «προτάσεις Γιούνκερ», οι οποίες μάλιστα δεν είναι διαπραγματεύσιμες…

Keywords
Τυχαία Θέματα