Σακελλαρίδης: Εξαιρετικές οι σχέσεις Τσίπρα-Γιούνκερ

13:51 8/6/2015 - Πηγή: Aixmi

«Εξαιρετικές» χαρακτήρισε τις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν προσπάθησε να πάρει τον κ. Γιούνκερ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης προσθέτοντας ότι «υπήρχαν συζητήσεις και συνεννοήσεις σε επίπεδο των συνεργατών του κ. Τσίπρα

και των συνεργατών του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Όπως ανέφερε, ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο της Κομισιόν, όσο και με τους επικεφαλής των θεσμών. Υποστήριξε πως ο κ. Γιούνκερ είναι φίλος της Ελλάδας και η επικοινωνία που έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό γίνεται σε καλό κλίμα παρά τις διαφωνίες.

Ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων και το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας, υπενθύμισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση κατέθεσε στους θεσμούς πρόταση 47 σελίδων. «Στις 47 αυτές σελίδες δεν αντανακλώνται οι θέσεις της κυβέρνησης, αλλά το καταστάλαγμα των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα επί τρεις μήνες στο Brussels Group», υπογράμμισε ενώ επανέλαβε ότι οι θεσμοί κατέθεσαν ένα κείμενο που δεν μπορεί να γίνει δεκτό από την κυβέρνηση.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε «πολύ ώριμο επίπεδο» και ότι θα πρυτανεύσει η προσπάθεια όλων έτσι ώστε να επιτευχθεί λύση που μπορούν να δεχθούν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι θεσμοί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο εκλογών, επαναλαμβάνοντας πως «ο Πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση έχει χρονικό ορίζοντα τετραετίας».

Κληθείς να απαντήσει για το αν η κυβέρνηση θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας, όταν η συμφωνία φθάσει στη Βουλή, απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη φράση και τόνισε ότι «υπάρχει ζήτημα προσωπικής πολιτικής ευθύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα