Koμοτηνή:ΕΡΤ Ειδήσεις 17-01-2017

08:42 17/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας
Το πρώτο μπλόκο στη Ροδόπη των τρακτέρ στην Καλλίστη
Την άλλη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου θα στηθεί το πρώτο μπλόκο των τρακτέρ στη Ροδόπη, από Αγρότες που διαμαρτύρονται για την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στον πρωτογενή Τομέα.

Άμεση στήριξη των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων λόγω ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα
Ανακοίνωση για την άμεση στήριξη των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, από ζημιές που προέκυψαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, των τελευταίων 40 ημερών, απέστειλαν στο ΥΠΑΑΤ οι Κτηνοτροφικοί

Σύλλογοι της ΑΜ-Θ.
«Χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και άστοχες δικαιολογίες, πρέπει άμεσα και πριν η ζημιά στο ζωικό κεφάλαιο των περιοχών αυτών αλλά και η οικονομική ζημιά των εκμεταλλεύσεων είναι ανεπανόρθωτη, να προχωρήσουν σε καταγραφή, στήριξη και αποζημίωση τους» αναφέρει η ανακοίνωση των κτηνοτρόφων.
Οι Κτηνοτροφικοί σύλλογοι της ΑΜ-Θ ζητούν από το ΥΠΑΑΤ άμεσα να ενεργοποιήσει όλα τα μέτρα στήριξης για αγορά ζωοτροφών, απώλειας παραγωγής και εισοδήματος, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.
Επίσης ζητούν σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει να προχωρήσουν σε πάγωμα, για εύλογο χρονικό διάστημα, των υποχρεώσεων των κτηνοτρόφων προς το δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικές εισφορές) και τράπεζες.
Ιδιαίτερα στην περιφέρεια της ΑΜΘ και μετά το πλήγμα των τελευταίων τεσσάρων ετών από τις συνεχείς απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο λόγω των ζωονόσων (ευλογιά, καταρροϊκός πυρετός, οζώδη δερματίτιδα), τους συνεχείς περιορισμούς στην οικονομική δραστηριότητα των εκμεταλλεύσεων.
Τέλος ζητούν την κάλυψη των απωλειών στο ζωικό κεφάλαιο λόγω ανωτέρας βίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για να μην προκύψουν προβλήματα ποινών στην καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου.

Ανάγκη για Δίκτυο διάθεσης Συνεταιριστικών προϊόντων
Την απουσία του δικτύου διάθεσης των Συνεταιριστικών προϊόντων και δη για τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά-ΑΦΦ-, στηλίτευσε και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΑΦΦ, «Ασκληπιός» στα Τρίκαλα, Γιώργος Σουλιόπουλος, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής. «Θα μπορούσε σε κάθε μια από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας να υπάρξουν πυρήνες προβληματισμού που θα προσπαθήσουν να αλλάξουν την λανθασμένη νοοτροπία μας. Θα οδηγήσει το αγοραστικό κοινό σε νέους δρόμους σκέψεις, όπως την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων, που παρήχθη το προϊόν και με ποιο τρόπο, προκειμένου ο πολίτης να γνωρίζει τι βάζει στο τραπέζι του. Οι πυρήνες αυτοί θα διαπερνούν όλες τις επαγγελματικές ομάδες της κάθε περιοχής και την τοπική κοινωνία κι ο καθένας παραμερίζοντας το εγώ και προβάλλοντας το εμείς, αγοράζοντας και τα συνεταιριστικά τοπικά προϊόντα, θα εμπεδώσει πως βοηθάμε την Χώρα μας και τονώνουμε την Εθνική μας Οικονομία, όντας πραγματικά πατριώτες», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Σουλιόπουλος.

Κόμματα
Απάντηση του Βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ σε Πρώτο Θέμα
Με γραπτή δήλωση που διένειμε η Νομαρχιακή Eπιτροπή απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, στην οποία διαψεύδει δήλωση που φέρεται να έχει κάνει σε σχέση με την προσχολική αγωγή της μειονότητας και επιτίθεται στην εφημερίδα και όσους αναπαρήγαγαν το σχετικό δημοσίευμα.
Στην γραπτή δήλωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:
Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για ακόμα μια φορά αρέσκεται στην προσφιλή της συνήθεια να δολοφονεί χαρακτήρες και να στοχοποιεί, μέσω της παραπληροφόρησης, ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά για την εξάλειψη του ρατσισμού και του φασισμού.
«Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία των δομών αυτών που θα επιτρέπουν στους μαθητές την ομαλή τους ένταξη στο δημοτικό. Ο Πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στην Θράκη, άλλωστε είχε δηλώσει ρητά ότι μέγιστη προτεραιότητα της κυβέρνησής είναι, να στηριχθεί στην περιοχή και η δημόσια και η μειονοτική παιδεία, με στόχο να φτάσουμε στο σημείο τα δημόσια νηπιαγωγεία, που θα παρέχουν σύγχρονη προσχολική εκπαίδευση, να ανταποκρίνονται και να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη με πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά μπορεί να γίνει ο Τρίτος Πόλος στην πολιτική ζωή του τόπου»
Την πρώτη επίσημη επίσκεψη του μετά την ένταξή τους την Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, επέλεξε να κάνει στον δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη, τιμώντας, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά, τον θεσμικό του ρόλο αλλά και την μακρά του πολιτική διαδρομή στον χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης.
Παράλληλα, ο κ. Αχμέτ, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στο γραφείου του Γιώργου Πετρίδη, με τον γραμματέα της Ν.Ε. Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Γκαράνη, με τον οποίο συμφώνησαν να έχουν στενή συνεργασία για την προώθηση των θεμάτων της περιοχής στο πλαίσιο της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αυτοδιοίκηση

«Συσκέψεις του Περιφερειάρχη ΑΜΘ για θέματα ανάπτυξης»
Διαδοχικές συσκέψεις για θέματα ανάπτυξης είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος με εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες ενόψει της ψήφισης του Τριετούς Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας.
Αρχικά ο κ. Μέτιος είχε σύσκεψη με τους επικεφαλής των Διευθύνσεων της Περιφέρειας που εμπλέκονται σε ζητήματα ανάπτυξης.
Στη συνέχεια, ο κ. Μέτιος πραγματοποίησε σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας.
Στις συσκέψεις συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας και έγινε ιεράρχηση των προτεραιοτήτων που πρέπει να τεθούν.
Οι συσκέψεις του Περιφερειάρχη για θέματα ανάπτυξης θα συνεχιστούν με τη συμμετοχή και άλλων φορέων.

«Προστασία αστέγων τις ημέρες επικράτησης συνθηκών ψύχους»
Λαμβάνοντας υπόψη τη συνέχιση των άσχημων καιρικών συνθηκών, ο Δήμος Κομοτηνής παρατείνει έως και την Παρασκευή 20-1-2017 το σχέδιο δράσης φιλοξενίας αστέγων.
Η προσωρινή φιλοξενία των αστέγων θα γίνεται σε αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ Δήμου Κομοτηνής, Φιλίππου 2-4, επί 24ώρου βάσεως, με διαθεσιμότητα επαρκούς αριθμού κλινοσκεπασμάτων, υπνόσακκων, καθώς και τη δυνατότητα διάθεσης ζεστών ροφημάτων.
Ορίζει ως υπεύθυνη για το συντονισμό της δράσης, την προϊσταμένη του Α’ ΚΑΠΗ του ΚΕΜΕΑ Δήμου Κομοτηνής, κα Παπανικολάου Αναστασία κιν. 6974988106 και ως αναπληρώτρια την προϊσταμένη προγραμμάτων του ΚΕΜΕΑ, κα Τσάτσικου Αρχοντούλα, κιν. 6936817522.

Σπάρτακος: Ελλείψεις πετρελαίου στα σχολεία
Έλλειψη πετρελαίου διαφαίνεται ως αιτία σύμφωνα με την παράταξη Σπάρτακος στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κοινοποιήσε συνημμένο σχετικό έγγραφο προς τα σχολεία. «Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: Υπήρξε ολιγωρία (και τίνος;) αρμοδίου; Λείπει πετρέλαιο και γιατί; Καταγράφηκαν προβλήματα θέρμανσης ή ζημίες σε σχολικές μονάδες και πού μπορεί να γίνει άμεση βελτιωτική παρέμβαση; Οι δημότες δικαιούνται μια πλήρη, ξεκάθαρη και υπεύθυνη απάντηση στα τρία προηγούμενα σαφή ερωτήματα» αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή της η παράταξη Σπάρτακος.
Παράσταση διαμαρτυρίας οι Δημοτικοί Υπάλληλοι
Παράσταση διαμαρτυρίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των δημοτικών υπαλλήλων στα γραφεία του ελεγκτικού συνεδρίου Ροδόπης την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας. Χώρος προ-συγκέντρωσης ορίζεται το δημαρχείο Κομοτηνής στις έντεκα το πρωί.

Σύλλογοι-Κινήματα
Εκδήλωση Τ.Ο.Ρ.Α για την Οικονομική κρίση
Εκδήλωση – Ομιλία με θέμα: «Η Οικονομική Κρίση ως Τραυματικό Γεγονός» με ομιλητή τον Ψυχολόγο, Χρήστο Σερμπέζη διοργανώνει η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών, Τοπική Οικονομία Ροδόπης ΑλλάΖΩ –ΤΟΡΑ- την ερχόμενη Παρασκευή στις 6:30 μ.μ. στο καφέ Σβούρα στην Κομοτηνή.

Πολιτισμός
Λαϊκά έθιμα
Τα Λαϊκά έθιμα του Δωδεκαημέρου, των γιορτών και του Γενάρη θα παρουσιαστούν αύριο στις 20.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης από την Γαρυφαλλιά Γ. Θεοδωρίδου Υποψ. Διδάκτωρ Λαογραφίας ΔΠΘ.

Στο Καρναβάλι της Ξάνθης παρόν και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Ιάσμου, για πρώτη φορά φέτος θα συμμετέχει οργανωμένα στις Λαογραφικές Εκδηλώσεις της Ξάνθης που θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο 15θήμερο του Φεβρουαρίου. Στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της 26ης Φεβρουαρίου τα μέλη του Συλλόγου θα έχουν συμμετοχή με δικές τους καρναβαλικές φορεσιές με το θέμα που θα σατιρίζουν να έχει ήδη επιλεγεί. Το «μυστικό» της καρναβαλικής συμμετοχής θα αποκαλυφθεί σε ειδική εκδήλωση.

Αστυνομικό Δελτίο
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τη συνέχιση εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής και την ολοκλήρωση χάραξης του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού (Κομοτηνή-Νυμφαία-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα και τη σύνδεση του Κάθετου Άξονα με την Ε.Ο. Κομοτηνής – Σαπών, που θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή (27-01-2017) και αστυνομεύεται από το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής και ζητά να εφαρμοστούν οι ακόλουθες ρυθμίσεις:
Α) Να διακόπτεται προσωρινά και ανάλογα με το σημείο εκτέλεσης των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα λωρίδας από τις λωρίδες κυκλοφορίας του εκάστοτε ρεύματος πορείας, ανάλογα με την περίπτωση.
Β) Σε καμία περίπτωση να μην διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρο το πλάτος της οδού.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, υπαατ, τραπεζες, αμθ, οπεκεπε, τρικαλα, ελλαδα, συριζα, ρητά, ΠΑΣΟΚ, κομοτηνη, συμμετοχή, καπη, πετρελαιο, σχολεια, νέα, δπθ, καρναβαλι, εθνικη τραπεζα, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, πετρελαιο θερμανσης, καρναβαλι 2011, καθαρα δευτερα, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, οικονομικη κριση, παρελαση, ρητά, το θεμα, δπθ, εθνικη, θεμα, θρακη, οικονομια, οπεκεπε, πλαισιο, πρωτο θεμα, σβουρα, φυτα, αγορα, αγωγη, αμθ, αποζημιωση, αχμετ, γινει, γινεται, γραφεια, δευτερο, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δημος, δημοσιο, δηλωση, δικτυο, εγινε, εγγραφο, εθιμα, ευκαιρια, αιθουσα, εκπαιδευση, ετων, εφημεριδα, ζημια, ζωη, ζητα, θεοδωριδου, ιλχάν αχμέτ, ομιλια, ιστορικο, καπη, κεφαλαιο, λειπει, μπλοκο, νοοτροπια, ομαδα, οντας, οχηματων, προβληματα, πρωι, πυρετος, ρυθμισεις, ρολο, συνεχεια, συμμετοχή, σκεψεις, σπαρτακος, συλλογοι, σχεδιο, τμημα, τρακτερ, τρια, υπαατ, φωφη, φωφη γεννηματα, φορα, χρηστος, χωρα, μια φορα, ομαδες, θεματα
Τυχαία Θέματα