Αλλαγή διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου και η αντίδραση από το “Κίνημα Αλλαγής”

18:02 17/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αλλαγή στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, αφού στη θέση της Ευτυχίας Βλυσίδου ορίστηκε προσωρινός διευθυντής ο Αιμιλιανός Ευαγγελινός. Αντίθετα παραμένει στη θέση του διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χίου ο δάσκαλος, Αριστείδης Κελεπερτζής.
ο κ. Ευαγγελινός είναι καθηγητής πληροφορικής.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΙΝΑΛ ΧΙΟΥ

Με αφορμή τις αλλαγές και την τοποθέτηση του κ. Ευαγγελινού η Ν.Ε. Χίου του Κινήματος Αλλαγής, εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: “Ολοκληρώθηκε, αισίως, η παλινόρθωση του παρακράτους

της παλαιοκομματικής Δεξιάς, στην χώρα μας, με την επιλογή των νέων διευθυντών εκπαίδευσης.
Σε μία εποχή, όπου όλα τα κράτη στον κόσμο αναδιοργανώνουν και εκσυγχρονίζουν το εκπαιδευτικό σύστημά τους, για να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο, στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σαν καλή διαχειρίστρια του κομματικού παρακράτους, με αδιαφανείς εξπρές διαδικασίες, ικανοποίησε τους δυσαρεστημένους κομματάρχες της, ξηλώνοντας, κατά περίπτωση, επιτυχημένους και επιτυχημένες, κατά γενική ομολογία διευθυντές και διευθύντριες”.

“Οι λόγοι για τους οποίους αντικαταστάθηκε στα καθήκοντά της η μέχρι τώρα διευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου είναι καθαρά πολιτικοί, όχι μόνο, γιατί έπρεπε να ικανοποιηθεί δυσαρεστημένος πολιτευτής της ΝΔ, αλλά, κυρίως, διότι η διευθύντρια δευτεροβάθμιας Χίου δεν είναι αρεστή στο κυβερνών κόμμα και, προπάντων στα στελέχη της τοπικής ΔΑΚΕ. Στην Ελλάδα της δεύτερης δεκαετίας του 21 ου αιώνα, ακόμα διώκονται δημόσιοι λειτουργοί για τα πολιτικά φρονήματά τους. Ευτυχώς, που στη Χίο δεν υπήρχε και δυσαρεστημένος δεξιός κομματάρχης δάσκαλος και παρέμεινε στη θέση του ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης”, σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής στη Χίο και καταλήγει: “Το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος εναποθέτει την τήρηση του Καταστατικού Χάρτη της χώρας, στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Και εν ονόματι της συγκεκριμένης συνταγματικής ρήτρας, καλούμε την Υπουργό Παιδείας να αναρτήσει τα αξιολογικά σημειώματα, τα οποία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του κυβερνητικά ελεγχόμενου συμβουλίου επιλογής, συνέταξαν τα μέλη του για κάθε υποψήφιο και υποψήφια”.

The post Αλλαγή διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου και η αντίδραση από το “Κίνημα Αλλαγής” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα