Αντ.Γκουντάρας: Η αλληλέγγυα οικονομία δίνει πολλές ευκαιρίες για εργασία

11:44 1/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο δήμος Αγιάς συμμετείχε πρόσφατα σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, με συμμετοχές από πολλές χώρες της Ευρώπης.
Στην περιοχή της Αγιάς λειτουργούν δύο τέτοιας μορφής επιχειρήσεις, η μια με αντικείμενο την καθαριότητα και η άλλη με την δημιουργία καλλιτεχνικών έργων (ψηφιδωτά, ξυλογλυπτική κλπ).

Και στις δύο περιπτώσεις οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί λειτουργούν με πολύ καλά αποτελέσματα και προοπτικές, όπως είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.

«Επισκέφθηκαν και είδαν

απο κοντά τη λειτουργία των κοινωνικών συνεταιρισμών της περιοχής μας μέλη του ευρωπαικού προγράμματος που στις χώρες τους είναι πολύ πιο ανεπτυγμένη και προχωρημένη η αλληλέγγυα οικονομία. Δήλωσαν εντυπωσιασμένοι απο τη δουλειά που γίνεται και φυσικά μας έδωσαν πληροφορίες και παραδείγματα από τη δική τους εμπειρία» ανέφερε ο κ.Γκουντάρας.

Ο Δήμαρχος Αγιάς είπε ότι ο δήμος, θεσμικά, δεν εμπλέκεται στη διαδίκασια ίδρυσης και λειτουργίας τέτοιων μορφών επιχειρήσεων, όμως στηρίζει αυτές τις προσπάθειες. Ο λόγος είναι επειδή, οι επιχειρήσεις κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας έχουν σήμερα σημαντική χρηματοδότηση, πρόσβαση εύκολη σε χρηματοδοτικά εργαλεία από το κράτος και την Ε.Ε, σχεδόν μηδενική γραφειοκρατία και σημαντιικές δυνατότητες για δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Μπορούν να δημιουργηθούν τέτοια σχήματα στην περιοχή που θα ασχοληθούν με τον τουρισμό, ακόμη και με τον πρωτογενή τομέα. Οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που παρέχονται είναι αξιόλογες» ανέφερε ο Αντώνης Γκουντάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα