Αποτάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ. Κορκονέας και Σαραλιώτης

17:35 20/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Αποτάσσονται από την Αστυνομία οι Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο Βασίλης Σαραλιώτης, που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008. Την απόφαση πήρε την Τρίτη το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ που συνεδρίασε μετά από πέντε αναβολές.Ο Κορκονέας είχε καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς ελαφρυντικά, για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και ο Σαραλιώτης σε κάθειρξη 10 ετών.
Απόφαση πειθαρχικού ΕΛ.ΑΣ. για Κορκονέα, Σαραλιώτη (απόταξη)Βράδυ 6ης Δεκεμβρίου του 2008. Ο 15χρονος
μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από πυρά ειδικού φρουρού, στα Εξάρχεια. Η ανθρωποκτονία του μαθητή πυροδοτεί εκτεταμένα επεισόδια και ταραχές στην Αθήνα και στην επαρχία.
Τον Οκτώβριο του 2010 οι κατηγορούμενοι ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάζονται από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Άμφισσας. Ο Κορκονέας σε ισόβια χωρίς ελαφρυντικά, για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και ο Σαραλιώτης σε κάθειρξη 10 ετών.

Ύστερα από 5 αναβολές το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.Α Σ αποφάσισε την Τρίτη ερήμην την απόταξη των δυο ειδικών φρουρών από το Σώμα.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του συνηγόρου του Επαμεινώνδα Κορκονέα ότι δεν επετράπη σε συνεργάτιδά του η εκπροσώπησή του στο πειθαρχικό, αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι στη διαδικασία απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορούμενου με ή χωρίς δικηγόρο.

Όλο αυτό το διάστημα οι δυο καταδικασθέντες λαμβάνουν το 30% του μισθού τους, σύμφωνα με τα ισχύοντα. Αν και αποτάχθηκαν, το ίδιο θα ισχύει και μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου.

Οι δυο πρώην ειδικοί φρουροί έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της Αστυνομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα