Δύο μηνύσεις από τον Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Χανίων (audio)

10:11 24/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εξαγγελίες ακούσαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, σχολίασε στην ΕΡΤ Χανίων η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη.

Εμείς θα παραμείνουμε στις καταλήψεις των δύο αμαξοστοιχιών και θα περιμένουμε την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στη Βουλή τη Δευτέρα ο Υπουργός Εσωτερικών, τόνισε η κ. Γιαννουλάκη, η οποία διευκρίνισε ότι

σεβόμενοι την ιδιαιτέροτητα της καλοκαιρινής περιόδου και τους Χανιώτες οι απεργοί αύξησαν τον αριθμό των απορριμματοφόρων που καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των Δήμων.

Η Πρόεδρος των Εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι περιμένουν από την κυβέρνηση να δώσει τη δυνατότητα στους συμβασιούχους να έχουν δυνατότητα επιπλέον μοριοδότησης λόγω της προϋπηρεσίας και της εμπειρίας τους, στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που ανακοίνωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Παράλληλα, η κ. Γιαννουλάκη ανακοίνωσε ότι ο Σύλλογος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Δημάρχου Κισσάμου Θεόδωρου Σταθάκη, αφού φέρεται να απείλησε συμβασιούχους εργαζόμενους με απόλυση σε περίπτωση που δεν επανέλθουν στη δουλειά.

Ο Σύλλογος ωστόσο, κατέθεσε μία ακόμα μήνυση κατά παντός υπευθύνου αφού δέχτηκε σοβαρές καταγγελίες ότι Δήμαρχος περιαστικής περιοχής, πλήρωσε από τη τσέπη του ανειδίκευτους εργάτες προκειμένου να μαζέψουν τα απορρίμματα της περιοχής!

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η Πρόεδρος του Συλλόγου:

Ευχαριστούμε τους μόνισμους συναδέλφους μας, ευχαριστούμε τους Χανιώτες…

Στο στούντιο της ΕΡΤ Χανίων βρέθηκαν τρεις από τους αποκαλούμενους «παρατασιούχους συμβασιούχους» στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Χανίων.

Οι Γιακουμάκης Δημήτρης, Καρτάλης Βαγγέλης και Κατσούλης Νεκτάριος, μίλησαν στην Ελληνική Ραδιοφωνία για τις συνθήκες εργασίας, τα όνειρα και τις προσδοκίες τους, ενώ τόνισαν ότι δεν διεκδικούν τίποτα περισσότερο από την συνέπεια της Πολιτείας στις υποχρεώσεις της. Ακούστε τη συνέντευξη:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Άρτεμις Κατράκη

Keywords
Τυχαία Θέματα