Ε. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει - Εκλογή συνέδρων ενόψει Συνεδρίου

11:20 24/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στην τελική ευθεία προς το Συντακτικό του Συνέδριο βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, με τα μέλη του κόμματος να ψηφίζουν σήμερα σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη 2.500 συνέδρων. Με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ αλλάζει μέσα από
το Συνέδριο: «Κρατά τα καλά της μακράς ιστορικής του διαδρομής και αποβάλλει παθογένειες που το ταλαιπωρούν. Ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης είναι αυτός που θα τη στηρίξει και πάλι, με την ενεργό συμμετοχή του, γιατί ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ο εγγυητής της πορείας της πατρίδας μας προς την έξοδο από την κρίση».«Οι προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες που συγκροτούν την ανθεκτική βάση του Κινήματος σε όλη τη χώρα, διασφαλίζουν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου τη διαδικασία εκλογής των συνέδρων» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα «θα αποδείξει ότι διατηρεί πάντα το πλεονέκτημα των εκπλήξεων και των ανατροπών με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το ασφαλές μέλλον της νέας γενιάς».

Από τη Θεσσαλονίκη, όπου ψήφισε, ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στη σημερινή διαδικασία: «Γιατί σήμερα, προετοιμάζοντας το Συνέδριό του που θα αρχίσει σε λίγες μέρες, το ΠΑΣΟΚ μετασχηματίζεται, αλλάζει. Κρατάει όλα τα καλά της μεγάλης ιστορικής του διαδρομής, αλλά αποβάλει παθογένειες. Το ΠΑΣΟΚ με ειλικρίνεια πάντα μιλάει στην ελληνική κοινωνία, αναγνωρίζει τα λάθη, θυμάται τις κατακτήσεις, τους κοινούς αγώνες και εγγυάται την σταθερότητα και την προοπτική. Έχει γίνει κατανοητό ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει άλλη εθνική στρατηγική. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ασφαλέστερη λύση. Οι θυσίες είναι μεγάλες, ο πόνος είναι μεγάλος, αλλά μόνο έτσι αποφύγαμε τα τρισχειρότερα, μόνο έτσι διασφαλίζουμε την προοπτική για την ανάσταση της οικονομίας, της κοινωνίας και του έθνους».

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο κ. Βενιζέλος εκφράζει την πρόθεσή του να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ «καθαρή αξιακή και ιδεολογική ταυτότητα ως εκφραστής της Κεντροαριστεράς και ως ένα κόμμα λαϊκό, πατριωτικό, ριζοσπαστικό και εθνικά υπεύθυνο».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δηλώνει πως το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στην κοινωνία και υπογραμμίζει τη σημασία που έχει να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στις σημερινές εκλογές: «Tο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι αφετηρία αλλαγής. Είναι η αρχή και όχι η ολοκλήρωση της προσπάθειας να αφήσουμε πίσω τον κυβερνητισμό και την εσωστρέφεια και να παρουσιάσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου από τα μνημόνια. Το σχέδιο που μπορεί να φέρει την ελπίδα, που μπορεί να είναι ο σπόρος της ελληνικής Κεντροαριστεράς [...]».

Για την ανάδειξη των συνέδρων, έχουν στηθεί 600 κάλπες σε όλη την Ελλάδα. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00.

Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, στη σημερινή διαδικασία αναμένεται να λάβουν μέρος 40-45.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπάρχουν 4.000 υποψηφιότητες για το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Παρασκευή και 1.500 υποψηφιότητες για το Συνέδριο της νεολαίας που θα προηγηθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα