ΕΚΛ: Αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στον πόλεμο η Πρωτομαγιά

21:39 12/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι φετεινές εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά, θα έχουν ως κύριο περιεχόμενο την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, δεμένη με τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της εργατικής τάξης, τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσαπλές, στη σύσκεψη που έγινε στο ΕΚΛ για την πρωτομαγιά.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι

«μ’ αυτό το περιεχόμενο ανοίγουμε πλατιά μέσα στους εργαζόμενους την συζήτηση και την δράση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν, μαζί με την πάλη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, την επιθετικότητα της εργοδοσίας.
Το Δ.Σ του ΕΚΝΛ αποφάσισε πανεργατική απεργία για την Τρίτη 1η Μάη και συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Κ. Πλατεία. Κάθε σωματείο να βάλει στόχο για αυξημένη συμμετοχή εργαζομένων με τις οικογένειές τους και κάθε σωματείο να έχει δικό του μπλόκ με πανώ. Προσυγκέντρωση σωματείων 9.30 π.μ στο ΕΚΝΛ.
Η δουλειά μας δεν αφορά μόνο την περίοδο μέχρι την 1η Μάη, αλλά και μετά, με στόχο να γίνει υπόθεση του κάθε σωματείου.
Γι’ αυτό το σκοπό το Δ.Σ του ΕΚΝΛ αποφάσισε να κηρύξει, στάση εργασίας μιας ώρας την Παρασκευή 27 και την Δευτέρα 30 Απρίλη, κάνοντας μια προσπάθεια να έχουμε και βίντεο.
Οργανώνουμε επίσης περιοδείες και όπου μπορούμε εκδηλώσεις, ΕΚΝΛ και σωματεία, σε σχολές ΟΑΕΔ, ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΙ, όπως και εξορμήσεις στα στρατόπεδα με ειδική προκήρυξη που θα βγάλουμε για τους στρατευμένους.
Επίσης αποφασίσαμε να οργανώσουμε:

Ποδοσφαιρικό τουρνουά 5χ5, ομάδων σωματείων και χώρων δουλειάς, στις 24 και 26 Απρίλη και πρέπει να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότερα σωματεία, να στηριχθεί και με φυσική παρουσία.

Προβολή αντιπολεμικής ταινίας, σύσκεψη με μετανάστες για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Την μαζική συμμετοχή του ΕΚΝΛ και των σωματείων στην πανθεσσαλική πορεία ειρήνης, την Κυριακή 13 Μαΐου.

Μέσα απ’ όλη αυτή τη δράση, επιδιώκουμε να γράψουμε νέα μέλη στα σωματεία, να βάλουμε στη δράση και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση της 1ης Μάη νέες εργατικές δυνάμεις, να δυναμώσει η λειτουργία και δράση των σωματείων, ο ταξικός τους προσανατολισμός».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα