Επιχορήγηση Δήμου Χίου €2,3 εκ. για εξόφληση οφειλών

15:06 24/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιχορήγηση ύψους 2.326.000 ΕΥΡΩ εξασφάλισε ο Δήμος Χίου από το υπουργείο Εσωτερικών για να εξοφλήσει υποχρεώσεις προς τρίτους.
Το μεγαλύτερο μέρος της επιχορήγησης ύψους 1,8 εκατομμύρια ΕΥΡΩ αφορά χρέη των πρώην «καποδιστριακών» Δήμων προς τη ΔΕΥΑΧ που με τον «Καλλικράτη» πέρασαν στο νυν Δήμο Χίου.

«Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές τα πάλευαν αλλά δεν είχε βρεθεί λύση. Τα πήραμε υπό μάλης», σημείωσε

ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης ευχαριστώντας τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Χάρη Μπουρνιά, την υπεύθυνη της Οικονομικής Υπηρεσίας Μαρία Γκανάπη και την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας Ειρήνη Μονιού, για την μεθοδικότητα την οποία επέδειξαν έτσι ώστε να τύχουν της χρηματοδότησης.

Το σημαντικό είναι ότι ο Δήμος Χίου εγκαίρως είχε προετοιμάσει το φάκελο και τον κατέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών, λαμβάνοντας έτσι τη χρηματοδότηση από πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ ενώ είχε να αντιπαρατεθεί και με άλλους μεγαλύτερους Δήμους που διεκδικούσαν χρηματοδότηση.

Την επιτυχία του Δήμου είχε εγκωμιάσει και ο απερχόμενος δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, τον οποίο και ευχαρίστησε ο Στ. Κάρμαντζης. Επίσης ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών και τον βουλευτή Χίου και Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη που «σε κάτι που μπορεί να βοηθήσει υπάρχει η έγνοια» για το Δήμο.
«Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι αρεστοί», πρόσθεσε ο κ. Κάρμαντζης επισημαίνοντας ότι έτσι δεν θα επιβαρυνθούν οι δημότες από τα χρέη αυτά, που είχαν επικυρωθεί και με δικαστικές αποφάσεις. «Το πλοίο της Χίου συνεχίζει υπερήφανα και ορθόπλωρα», επέμεινε και ναυτικά.

Σημαντικό είναι να μπαίνουν ξεκάθαρα οι στόχοι, σημείωσε εξάλλου ο αντιδήμαρχος Χάρης Μπουρνιάς επισημαίνοντας την αρμονική συνεργασία όλων των υπηρεσιών για να φτάσουν στο ποθητό αποτέλεσμα.
Στόχος της υπηρεσίας είναι να μην δημιουργούμε ληξιπρόθεσμες οφειλές και υποχρεώσεις σημείωσε η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας Μαρία Γκανάτη.

«Πέρα από τα ποσά που εισέρχονται στα ταμεία του Δήμου, μας ενδιαφέρει ότι επιλύονται χρόνια προβλήματα», σημείωσε η Ειρήνη Μονιού.

Να σημειώσουμε ότι εκτός από τα χρέη προς τη ΔΕΥΑΧ, θα καταβληθούν 380.000 ΕΥΡΩ (οι 80.000 τόκοι) προς τον εργολάβο της ανάπλασης της οδού Δημοκρατίας και θα πληρωθούν και διάφορες άλλες τελεσίδικες αποφάσεις.
Αξίζει να επισημάνουμε πάντως ότι η πληρωμή των χρεών των πρώην καποδιστριακών Δήμων προς τη ΔΕΥΑΧ από επιχορηγήσεις του υπουργείου Εσωτερικών, επιβραβεύει την πολιτική των τότε Δημοτικών Αρχών που αρνούνταν να καταβάλλουν τέλη σύνδεσης για το βιολογικό σταθμό, όταν οι δημότες του τότε Δήμου Χίου πλήρωναν κανονικά!

The post Επιχορήγηση Δήμου Χίου €2,3 εκ. για εξόφληση οφειλών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα