Επισκέφτηκε τους δήμους ανατολικής και δυτικής Σάμου ο αρχηγός ΓΕΣ Χ. Λαλούσης

12:02 16/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Σάμο βρέθηκε ο αρχηγός Γ.Ε.Σ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί  πραγματοποίησε επίσκεψη στα δημαρχεία Σάμου και Καρλοβάσου και συναντήθηκε  με τους δημάρχους  Γιώργο Στάντζο και Αλέξανδρο Λυμπέρη αντίστοιχα.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο κ. Πέτρο Δεμέστιχα, τον Διευθυντή του Επιτελικού γραφείου του Αρχηγού, Ταξίαρχο κ. Παναγιώτη Καβιδόπουλο και τον Διοικητή 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο κ. Περικλή

Δούκα.

Στο δημαρχείο Ανατολικής Σάμου συναντήθηκε επίσης  με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γεώργιο Κολλάρο, τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Μητσό και την Περιφερειακή Σύμβουλο, κα Άννη Ανδρεάδου. 

Προλογίζοντας τη συζήτηση ο Αρχηγός ΓΕΣ αναφέρθηκε στο επίκαιρο ποίημα του Α. Κάλβου  «Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία», δίνοντας ένα αίσθημα ασφάλειας και ενότητας που πρέπει να μας διακατέχει όλους, και διαβεβαίωσε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι σε συνεχή ετοιμότητα με υψηλό ηθικό. 

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος Γιώργος Στάντζος ανέφερε «πως  οι Έλληνες ακρίτες νησιώτες που ζούν  από τη γη και τη θάλασσα είναι  περήφανοι που αγωνίζονται καθημερινά ώστε η χώρα να παραμείνει πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας φυλάσσοντας τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. 

«Η συνεργασία Τοπικής Κοινωνίας και Στρατού είναι απαραίτητη και τα οφέλη αυτής πολλαπλά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, στα πλαίσια της προώθησης των σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δυτικής Σάμου και του στρατού ξηράς  ο αρχηγός Γ.Ε.Σ επισκέφτηκε και το δημαρχείο Δυτικής Σάμου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Διοικητής Α.Σ.Δ.Ε.Ν Αντιστράτηγος κ. Δεμέστιχας Πέτρος, ο Διοικητής 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Δούκας Περικλής, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Δυτικής Σάμου, κ. Βακάκης Νικόλαος και κ. Διακοσταμάτης Γεώργιος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Νικολού Εμμανουήλ.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε η καλή διάθεση και των δυο πλευρών για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και καλής θέλησης, για την επίτευξη των κοινών στόχων, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

 

 

 

 

 

The post Επισκέφτηκε τους δήμους ανατολικής και δυτικής Σάμου ο αρχηγός ΓΕΣ Χ. Λαλούσης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα