Ερώτηση Μ. Κομνηνάκα για μέτρα στήριξης εργαζομένων στον τουρισμό

21:04 27/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση σχετικά με τα μέτρα ανακούφισης που πρέπει να παρθούν για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, η Ερώτηση που απευθύνεται στον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος και υπογράφεται από τους βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Χρήστο Κατσώτη και Μανώλη Συντυχάκη. Οι βουλευτές αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Είναι γνωστό, ότι ο κλάδος του τουρισμού χτυπήθηκε

ιδιαίτερα από τα μέτρα περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού, αλλά και της νέας οικονομικής κρίσης η οποία είναι σε εξέλιξη.

Καίριο πλήγμα έχουν δεχθεί χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου που είτε έχουν μείνει χωρίς κανένα εισόδημα, είτε έχουν ενταχθεί στα πενιχρά μέτρα στήριξης, τα οποία ωστόσο, πέρα από τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν στην καταβολή των αποζημιώσεων που προβλέπουν, δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες αυτών των νοικοκυριών.

Ήδη εξαιτίας αυτής της κατάστασης έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται οφειλές που είναι αδύνατο να εξοφληθούν, όπως για παράδειγμα ενοίκια, με ορισμένους μάλιστα να κινδυνεύουν με εξώσεις, λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Ιδιαίτερα οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος εφαρμόζουν μια πολύ επιθετική πολιτική είσπραξης των οφειλομένων, παρότι γνωρίζουν καλά ότι πρόκειται για εργαζομένους οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν καθώς βρέθηκαν στον αέρα.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

Πόσες εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης έχουν δοθεί στον ΔΕΔΔΗΕ σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος που πλήττονται (Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Ιόνιο, άλλες περιοχές)Αν προτίθεται η κυβέρνηση να απαγορεύσει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στα σπίτια των εργαζομένων στον τουρισμό που είτε παραμένουν άνεργοι, είτε είναι ενταγμένοι στα μέτρα στήριξης.Αν προτίθεται να αναστείλει την πληρωμή λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση ή να παρέχει σημαντική έκπτωση στα τιμολόγια.Τι μέτρα ανακούφισης και προστασίας σκοπεύει να πάρει συνολικά για τους εργαζόμενους του τουρισμού σε ό,τι αφορά το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος με δεδομένο ότι από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος εισπράττονται διαφόρων ειδών τέλη;».

The post Ερώτηση Μ. Κομνηνάκα για μέτρα στήριξης εργαζομένων στον τουρισμό appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα