ΕΡΤ Χανίων – Θ. Βρέντζου: Πολλαπλασσιάζονται τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα (audio)

10:38 25/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Tο θέμα της απώλειας εισοδήματος που υπέστησαν οι ελαιοκαλλιεργητές του νησιού, την ελαιοκομική περίοδο 2013-2014, λόγω της ακαρπίας, που προέκυψε από την επικράτηση δυσμενών καιρικών συνθηκών στην διάρκεια της καρπόδεσης, συζήτησε μεταξύ άλλων, με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου.

Η κ. Βρέντζου μετέφερε ακόμη στον Αναπληρωτή Υπουργό Μάρκο Μπόλαρη το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί της Περιφερειακής

Ενότητας Ηρακλείου, από την ανομβρία και από τον καύσωνα που επικράτησε στα μέσα του περασμένου μήνα και που προκάλεσε σοβαρές ζημίες στα αμπέλια που προορίζονται για επιτραπέζια χρήση, για παραγωγή σταφίδας αλλά και στα οινάμπελα, ζητώντας την παρέμβαση του κ. Μπόλαρη για την άμεση καταγραφή των ζημιών.

Τέλος το θέμα της δακοκτονίας συζητήθηκε και μάλιστα στην βάση της μελέτης της Περιφέρειας Κρήτης με θέμα ‘’Πρόγραμμα δακοκτονίας και Βελτιώσεις’’, η παράνομη διακίνηση προϊόντων ΠΟΠ, που ίδια η κ. Βρέντζου είχε εντοπίσει και καταγγείλει από το 2014, καθώς και η ανάγκη ανασύστασης και αναμπέλωσης μέσα από την πρόταση που έχει καταθέσει από το 2015, η αρμόδια ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Εξάλλου στον Γ. Γραμματέα κ. Αντώνογλου η κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα