ΕΡΤ2: «Μοιραία φεγγάρια» – Νέα κυπριακή σειρά

02:17 28/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα επόμενα τέσσερα επεισόδια της νέας συναρπαστικής κοινωνικής-δραματικής σειράς του ΡΙΚ «Μοιραία φεγγάρια» έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:15.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Μάρως Κρανιδιώτου «Όταν η μοίρα αποφασίζει» και βασισμένη σε μια ιδέα της Εύης Παπαμιχαήλ και του Κλείτου Κλείτου.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Κύπρο το 1974, όταν η τουρκική

εισβολή έκοψε το μαρτυρικό νησί στα δύο και σκόρπισε το θάνατο και τη δυστυχία στους Κύπριους, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες και χώρισε τις ζωές των ανθρώπων στα δύο -στο πριν και στο μετά. Η ιστορία μας αναφέρεται σε μια μεγάλη αγάπη που και αυτή κόπηκε στη μέση από τον πόλεμο. Ο Αλέξανδρος τραυματίζεται, χάνει τη μνήμη του και πέφτει θύμα πλεκτάνης του ίδιου του πατέρα του, που θέλει να τον χωρίσει από την αγαπημένη του Χριστίνα, λόγω κοινωνικής διαφοράς των δύο οικογενειών. Μόνο που η μοίρα, 38 χρόνια μετά, τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία: μέσα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι συμπτώσεων, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά..

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Δημήτρης Βερύκιος, Κώστας Βήχας, Έλενα Δημητρίου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ανδρούλα Ηρακλέους, Ηλιάνα Κάκουρα, Σοφία Καλλή, Ζωή Κυπριανού, Ντίνος Λύρας, Χριστίνα Μαρούχου, Γιώργος Παναγιώτου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Μαρία Φιλίππου, Έλενα Χριστοφή.

Στο ρόλο του Πάνου, ο Φίλιππος Σοφιανός.

Και στο ρόλου του Έκτορα, ο Στέλιος Καυκαρίδης.

Guest star: Μιμή Ντενίση.

Μουσική: Χρίστος Ανδρέου.

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ζήσιμος, Ζήνωνας Χατζηπαύλου.

Σενάριο: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, Πάνος Σταθόγιαννης.

Επιμέλεια σεναρίου και παραγωγής: Κλείτος Κλείτου.

Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου, Σάιμον Φαρμακάς

Επεισόδιο 73ο

Η Ραφαέλλα, απογοητευμένη από τη στάση του Ρένου και από την επιλογή της Δάφνης, φεύγει από το σπίτι και εξαφανίζεται, κάνοντας τη Μιράντα και τη Μάρθα να αγωνιούν. Ο Γιάννης γίνεται θηρίο και ξεσπάει στα κρατητήρια μετά τη συνάντησή του εκεί με τον Έκτορα Παπάζογλου. Σε έξαλλη κατάσταση ορκίζεται ότι η εκδίκησή του θα είναι φοβερή. Ο Ανδρέας σκέφτεται συνέχεια την Τζένη, αλλά για το καλό της προτιμάει να μείνει μακριά της στην Κύπρο.

Επεισόδιο 74ο

Η Χριστίνα αρχίζει να θεωρεί ότι έκανε μοιραίο λάθος που ήρθε στην Κύπρο για το φιλανθρωπικό κονσέρτο. Ο Ανδρέας στέλνει ένα sms αποχαιρετισμού στην Τζένη και εξαφανίζεται. Η Τζένη του τηλεφωνεί και εκείνος δεν απαντάει. Πάει στο διαμέρισμά του και κτυπάει την πόρτα. Ο Ανδρέας αποφασίζει να εξαφανιστεί για πάντα από τη ζωή της.

Επεισόδιο 75ο

Η Ραφαέλλα μαλώνει με τον παππού της, τον Έκτορα Παπάζογλου, για τον τρόπο που εξαφάνισε το νεογέννητο παιδί της τότε. Η Δάφνη την επισκέπτεται και της ανακοινώνει ότι θα μείνει με τη θετή της μητέρα. Η Χριστίνα επιστρέφει στο Λονδίνο. Ο Ανδρέας εξηγεί στον Μάικλ τους λόγους που θέλει να απομακρυνθεί από την Τζένη.

Επεισόδιο 76ο

Εμφανίζεται πάλι η γυναίκα του Βασίλη, η Ασπασία, και του ανακοινώνει ότι ως γυναίκα του δικαιούται τουλάχιστον τη μισή κληρονομιά. Ο Βασίλης γίνεται έξαλλος και της επιτίθεται. Ο Ανδρέας αποφασίζει να κάνει μία μεγάλη αλλαγή στην ζωή του για να διώξει από μέσα του την Τζένη. Ο Αλέξανδρος και η Μιράντα δίνουν μία δεύτερη ευκαιρία στο γάμο τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα