Η ΠΕΔ Πελοποννήσου για τις εξελίξεις στην «Πελοπόννησος Α.Ε.»

17:16 20/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο κ. Νίκας δεν θέλει έλεγχο στην Πελοπόννησος Α.Ε. Θέλει να πάει σε εταιρεία όπου θα κάνει ότι θέλει μόνος του», αναφέρει  ανακοίνωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, με αφορμή τις εξελίξεις στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση της ΠΕΔ Πελοποννήσου, εστιάζει στις κινήσεις του Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα και τονίζει: «Συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων

ευρώ, όπως της κουνουποκτονίας, θέλει την εκτέλεση τους χωρίς άλλον στα πόδια του. Αυτό δε μπορεί να συμβεί με την ΠΕΔ Πελοποννήσου, η οποία έχει την υποχρέωση ελέγχου».

Η επίθεση της ΠΕΔ προς την περιφερειακή αρχή συνεχίζεται και στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Νίκας πως το αποφασιστικό όργανο της Περιφέρειας είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο της και ο εκάστοτε Περιφερειάρχης πρέπει να εκτελεί τις αποφάσεις αυτές. Αν δεν εξοικειωθεί με τα στοιχειώδη για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω των συλλογικών της οργάνων, προβλέπουμε πως η δικλείδα που θέτει ο νόμος, περί συγκεκριμένης τετραετούς θητείας για τα αιρετά όργανα της αυτοδιοίκησης δεν θα είναι αρκετή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα