Ικανοποίηση για τις παραγωγές, προβληματισμός για τις τιμές

14:46 22/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μπορεί οι σιτοπαραγωγοί να δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις φετινές παραγωγές των σιτηρών δεν συμβαίνει το ίδιο για τιμές διάθεσης των προϊόντων. Οι παραγωγοί παραδίνουν τις ποσότητες με ανοικτή τιμή η οποία κυμαίνεται κάτω από τα είκοσι λεπτά.

Αναφορικά με τις φετινές παραγωγές και τις τιμές διάθεσης των σιτηρών, μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χάλκης κ. Παναγιώτης Καλογιάννης και επεσήμανε τα εξής:
«Ο αλωνισμός ολοκληρώθηκε, η παραγωγή ήταν πάρα πολύ καλή αλλά οι τιμές δεν είναι καθόλου καλές. Δεν

υπάρχουν τιμές, παραδίδουμε προϊόντα χωρίς να υπάρχει τιμή για το σκληρό σιτάρι. Αυτό δείχνει την έλλειψη συντονισμού από τους αγρότες, το κενό της ΕΑΣ κάτι που εκμεταλλεύονται οι τοπικοί έμποροι. Πέρυσι η τιμή στο σκληρό σιτάρι ήταν 28 λεπτά του ευρώ στο αλώνι, έβγαζες γύρω στα 120 ευρώ το στρέμμα μικτά, φέτος με την τιμή που θα έχει βγάζεις τα ίδια χρήματα με πολύ περισσότερη παραγωγή».

Σχετικά με την παράταση που δόθηκε στους αγρότες για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ ο κ. Καλογιάννης δήλωσε ότι «η παράταση που δόθηκε είναι μέχρι τέλος του μήνα και αφορά τους παραγωγούς που έχουν «κλειδώσει» τον κωδικό τους, δηλαδή έχουν καταθέσει το εκκαθαριστικό τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα