Ισοπαλία χωρίς (και πάλι)… γκολ

21:52 12/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το εκτός έδρας παιχνίδι του Πανσερραϊκού με τον Αιγινιακό είχε μόνο… μία είδηση, το τελικό αποτέλεσμα (0-0).

Το ότι ο Πανσερραϊκός δεν πέτυχε γκολ δεν είναι πλέον… είδηση. Η Σερραϊκή ομάδα παρέμεινε για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς γκολ, για 606 αγωνιστικά λεπτά χωρίς τέρμα. Το θετικό από το παιχνίδι με τον Αιγινιακό είναι ο βαθμός και η δημιουργία πολλών ευκαιριών. Ε, κάποια στιγμή θα… μπει και αυτό! Αρκεί να μην είναι αργά. Γιατί οι ομάδες από τη μέση της βαθμολογίας

και κάτω συγκεντρώνουν βαθμούς και η επικίνδυνη ζώνη είναι κοντά (τέσσερις βαθμούς από τον 15ο Αιγινιακό). Ο Πανσερραϊκός θα δώσει σε διάστημα λίγων ημερών τρία παιχνίδια στην έδρα του (Πέμπτη με Λαμία, Κυριακή με Κισσαμικό και ακολουθεί το παιχνίδι με την Καλλονή).

Ο ρόμβος του Διλμπέρη

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης ανακάτεψε την… τράπουλα παρουσιάζοντας στο γήπεδο έναν καινούργιο σχηματισμό που και την ομάδα του βοήθησε στο πρώτο ημίχρονο και τον αντίπαλο προπονητή μπέρδεψε. Ο σχηματισμός του Πανσερραϊκού ήταν ρόμβος με τον Τζέσι Φουσού να βρίσκεται στην αρχή, τον Γαβριηλίδη (δεξιά) και τον Τσιμίκα (αριστερά) και τον Ρούτση στην κορυφή του Ρόμβου. Επιθετικοί μπροστά από τον ρόμβο οι Κάκο και Γκούρτσας. Ο Πανσερραϊκός ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, είχαν δοκάρι αλλά… είπαμε η ομάδα πήρε… διαζύγιο με το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, έχασαν ευκαιρίες αλλά και πάλι ο Πανσερραϊκός θα μπορούσε να πάρει τη νίκη με μια ανεπανάληπτη ευκαιρία του Δημήτρη Γκούρτσα στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Γιάννης Βλάχος): Καραγκιόζης, Παπουτσογιανόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Πασαλίδης, Λιόλιος, Πατράλης, Ζούρκος, Ζγκούρη (46ο Σκραπάρας), Γκατσολάρι (85ο Αντωνιάδης), Τσολακίδης (86ο Ρανγκέλοφ), Μπουρντουζάν.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Ρίστιτς, Στέβιτς, Ιωαννίδης, Βοσκόπουλος, Καψάλης, Φουσού, Κάκκο (72ο Κανούλας), Γαβριηλίδης, Γκούρτσας (88ο Άντριτς), Ρούτσης (62ο Τσούτσης), Τσιμίκας.

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας) Βοηθοί: Παρασίου (Ημαθίας), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Το φιλμ του αγώνα:

3ο Ο Κάκκο έδωσε πάσα στον Ρούτση, ο Δραμινός παίκτης του Πανσερραϊκού πλάσαρε αλλά ο Καραγκιόζης έδιωξε τη μπάλα.

14ο Σέντρα σουτ από τον Στέβιτς, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.

18ο Σουτ του Κάκκο, η μπάλα μόλις άουτ.

24ο Σουτ του Ζούρκου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα άουτ.

27ο Σουτ του Γιαζιτζόγλου έξω από την περιοχή, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ρίστιτς.

35ο Ο Γκατζολάρι βρέθηκε απέναντι από τον Ρίστιτς, χωρίς όμως να καταφέρει να νικήσει τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού.

41ο Ο Κάκκο βρέθηκε τετ α τετ με τον Καραγκιόζη, αλλά το πλασέ του έστειλε τη μπάλα άουτ πάνω από την εστία.

53ο Σέντρα του Σκραπάρα, κεφαλιά του Τσολακίδη, μπλόκαρε ο Ρίστιτς.

55ο Ωραία πάσα του Σκραπάρα προς τον Τσολακίδη, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Ρίστιτς, έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, η μπάλα όμως πέρασε άουτ.

79ο Σουτ του Γκούρτσα, απέκρουσε ο Καραγκιόζης.

82ο Τεράστια ευκαιρία για τα «λιοντάρια» με τον Γκούρτσα, που βγήκε τετ α τετ με τον Καραγκιόζη, αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αιγινιακού.

90ο Ο Ρανγκέλοφ βγήκε απέναντι από τον Ρίστιτς, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού είπε «όχι».

Παναγιώτης Διλμπέρης: «Κάνουμε ευκαιρίες. Το γκολ θα έρθει»

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης μίλησε για τις ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το γκολ θα έρθει αφού οι παίκτες του δημιουργούν ευκαιρίες. Ο προπονητής του Πανσερραϊκού είπε: «Έγινε ένα παιχνίδι σε πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο όπου δύο ομάδες που πραγματικά προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο το έκαναν αλλά δεν ήταν αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια τους το γήπεδο. Νομίζω ότι ανήκουν τα ημίχρονα, το πρώτο σε εμάς και το δεύτερο στην ομάδα του Αιγινιακού και πιστεύω ότι είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια νίκη σήμερα εξαιτίας της παρουσίας μας αυτής ακριβώς του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο ενώ είχαμε επιλέξει έναν σχηματισμό ο οποίος βοηθούσε σε αυτό που είχαμε σκεφτεί, είναι σίγουρο ότι ο αντίπαλος το διάβασε, λειτούργησε διαφορετικά, έτσι κι εμείς αναγκαστήκαμε να ξαναμετατρέψουμε το σχηματισμό μας και να ρθούμε σε τέτοιες καταστάσεις για να ισορροπήσουμε το παιχνίδι. Σίγουρα είχε ευκαιρίες και ο Αιγινιακός και στη φάση του 90+ να χάσουμε και το παιχνίδι. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Είναι γεγονός ότι δημιουργούμε, κάνουμε ευκαιρίες, δεν ήμαστε σε καλό φεγγάρι όσον αφορά την αποτελεσματικότητα μας, όταν θα έρθει αυτό θα είναι πολύ διαφορετική η ομάδα και είμαι σίγουρος ότι από το επόμενο παιχνίδι αυτό θα συμβεί. Να δώσω συγχαρητήρια και να ευχαριστήσω για τη φιλοξενία τον Αιγινιακό».

-Για τις δηλώσεις στήριξης του Χρήστου Κοράκη στην ΕΡΤ Σερρών αυτήν την εβδομάδα είπε:

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό μια διοίκηση να στηρίζει πρώτα από όλα τους παίκτες και δευτερεύον είναι ο προπονητής. Δευτερεύον γενικότερα γιατί ειδικότερα θα σταθώ σε δηλώσεις άλλου συναδέλφου όταν ο προπονητής δεν πατάει καλά εξαιτίας της διοίκησης, μέσα στα αποδυτήρια τότε οι παίκτες δεν προπονούνται καλά και σου χαλάνε την προπόνηση και αυτό σε εμάς δεν συμβαίνει γιατί ήταν καταλυτική η τοποθέτηση του».

-Για την επιθετική αφλογιστία της ομάδας:

«Δεν μετράω λεπτά γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει γκολ και στον Άρη. Από τη στιγμή που δημιουργούμε, σήμερα είχαμε πάλι δοκάρι και με την Σπάρτη είχαμε δοκάρι και δύο δοκάρια είχαμε με τον Αχαρναϊκό, διπλές ευκαιρίες. Είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε, δημιουργούμε και αυτό είναι το αισιόδοξο. Το πρόβλημα θα ήταν να μην δημιουργούσαμε».

-Για την πολύ καλή εμφάνιση του Πανσερραϊκού στο πρώτο ημίχρονο:

«Το πρώτο και το πιο βασικό όσον αφορά το πρώτο ημίχρονο ήταν ο σχηματισμός, νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο εξέπληξε ίσως τον φίλο μου από το 1995 προπονητή του Αιγινιακού αλλά επειδή είναι καλός προπονητής ήμουν σίγουρος ότι στο δεύτερο μέρος θα βρει το αντίδοτο, αργήσαμε λίγο να το κάνουμε και αυτό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό που μας έκανε να έχουμε πλεονέκτημα».

Γιάννης Βοσκόπουλος: «Δουλεύουμε σκληρά»

Ο Γιάννης Βοσκόπουλος είπε : «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, είχαμε τις ευκαιρίες να προηγηθούμε δεν τα καταφέραμε, στο δεύτερο ημίχρονο ο Αιγινιακός ανέβηκε , πίεσε, δικαιούνταν και αυτός ένα γκολ, πιστεύω ότι το δικαιότερο αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία. Συνεχίζουμε, ξέρουμε ότι έχουμε καιρό να σκοράρουμε, δουλεύουμε καθημερινά, προσπαθούμε σκληρά και πιστεύω τα γκολ θα έρθουνε αφού κάνουμε τις ευκαιρίες».

Γιάννης Βλάχος: «Μας εξέπληξε ο Πανσερραϊκός»

Ο προπονητής του Αιγινιακού Γιάννης Βλάχος δήλωσε ότι ο Πανσερραϊκός τον εξέπληξε τονίζοντας ότι ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ο Γιάννης Βλάχος είπε: «Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα, μας εξέπληξε ο Πανσερραϊκός και νομίζω ότι το καταλυτικό στοιχείο που ο Πανσερραϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν αυτό, η επιλογή του συγκεκριμένου σχηματισμού, που δεν το περιμέναμε, μας δυσκόλεψε στο χώρο του κέντρου, όπου υπήρχε υπεραριθμία. Ήμασταν και λίγο τυχεροί στο πρώτο, που θα μπορούσε να προηγηθεί στο ξεκίνημα. Είμαστε όμως ικανοποιημένοι και από την εικόνα του Καραγκιόζη για δεύτερο παιχνίδι, στέκεται πολύ καλά και μας δίνει αυτό που χρειαζόμαστε. Στο δεύτερο μέρος όμως αλλάξαμε κάποια πράγματα, προσπαθήσαμε να κάνουμε ευκαιρίες, δεν το κάναμε τόσο γρήγορα όσα θα θέλαμε , όμως παρόλα αυτά ήμασταν αρκετά καλύτεροι όπως στο πρώτο. Κάναμε αρκετές ευκαιρίες κάποιες από αυτές πολύ σημαντικές. Θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι στη φάση του 92’ και να χάσουμε το παιχνίδι στο τετ α τετ του Γκούρτσα, στη μοναδική φάση του Πανσερραϊκού στο δεύτερο ημίχρονο. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, με τις ισοπαλίες, με το να έχεις μία σχετική βελτίωση δεν επιτυγχάνεται ο στόχος, θέλουμε νίκες»

-Για τον Παναγιώτη Διλμπέρη και την ομάδα του: «Ξέρω πως δουλεύει και πως σκέφτεται. Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να δώσει την εμπιστοσύνη που δίνει η ομάδα του στον Παναγιώτη. Μπορεί η ομάδα του να έχει κάποιες δυσκολίες όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα, αλλά είχε πολλές φάσεις, έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Είναι σημαντικό, είναι παράδειγμα προς μίμηση να στηριχτούν οι προπονητές που φαίνεται ότι δουλεύουν και προσφέρουν μέσα στο γήπεδο».

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα