Καλά στην υγεία τους μητέρα και βρέφη από την έκρηξη σε διαμέρισμα

10:48 29/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αίσιο τέλος, δίχως σημαντικές επιπτώσεις για την υγεία τους, είχε η περιπέτεια που έζησε οικογένεια στη συνοικία Αβέρωφ της Λάρισας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο διαμέρισμα στο οποίο διαμένουν, χθες το μεσημέρι.

Η μητέρα 26 χρόνων και τα δύο αγοράκια της, 19 μηνών και 7 ημερών κινδύνευσαν από την έκρηξη σε φιαλίδιο προπανίου μέσα στην κουζίνα του διαμερίσματος. Το οστικό κύμα ήταν ισχυρό. Για καλή

τους τύχη όμως η μητέρα και τα βρέφη εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε διπλανό δωμάτιο και δεν τραυματίστηκαν.

Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου εξετάστηκαν από γιατρούς και διαπιστώθηκε, πως πέραν της αναστάτωσης δεν είχαν υποστεί άλλο τραυματισμό και δεν απαιτήθηκε η παραμονή τους για νοσηλεία ή περαιτέρω εξετάσεις.

Ζημιές σημειώθηκαν τόσο στο διαμέρισμα της οικογένειας, ο σύζυγος της οποίας απουσίαζε εκείνη την ώρα, αλλά και σε γειτονικά διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή και το οστικό κύμα τόσο δυνατό, ώστε αποκολλήθηκε η θωρακισμένη πόρτα του διαμερίσματος.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας δείχνουν πως η έκρηξη προκλήθηκε από υπερθέρμανση της φιάλης προπανίου που χρησιμοποιούσε η μητέρα για να ζεστάνει το φαγητό.

Οι έρευνες του ανακριτικού τμήματος της Π.Υ. βρίσκονται σε εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα