Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-10-2016

07:48 7/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων

Σε μια προειδοποίηση προέβη ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής τονίζοντας με ανακοίνωσή του το αυτονόητο, ότι δηλαδή το προσωπικό οφείλει να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τον κώδικα υπαλληλικής δεοντολογίας και ορθής διοικητικής συμπεριφοράς.
«Καθημερινά οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο πλήθος ασθενών και συνοδών, οι οποίοι έρχονται εδώ και πάντα θεωρούμε ότι έχουν «δίκαιο».» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η γραμματέας του

Συλλόγου κα Μαρία Ντικούδη σημειώνοντας πως «Ο Σύλλογος θέλησε να υπενθυμίσει σε όλους τους εργαζόμενους πως πρέπει όλο το προσωπικό, διαφόρων βαθμίδων να φέρονται κόσμια .»Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για περιστατικά που έγιναν γνωστά και αφορούν απρεπείς συμπεριφορές ιατρών στο χώρο του ΤΕΠ, Χειρουργείων και Κλινικών και ειδικότερα εξυβρίσεις, φραστικές επιθέσεις, βλασφημίες. «αποτελούν καταδικαστέα γεγονότα που δεν συνάδουν με το ήθος και την οφειλόμενη συμπεριφορά του Υπαλλήλου και ιδιαίτερα του Δημόσιου Λειτουργού Υγείας».

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξενώνας Φιλοξενίας

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής συνεχίζει να λειτουργεί σε καθημερινή βάση και όλο το εικοσιτετράωρο.
Από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Ξενώνα έως και σήμερα, τα Στελέχη έχουν δεχθεί συνολικά, εξήντα επτά (67) αιτήματα φιλοξενίας από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που αφορούν, εκατόν δέκα επτά (117) άτομα (67 γυναίκες και 50 παιδιά). Από τον συνολικό αριθμό των αιτημάτων προσήλθαν και φιλοξενήθηκαν, τα εξήντα τρία (63) άτομα, και συγκεκριμένα, φιλοξενήθηκαν τριάντα τέσσερις (34) γυναίκες και είκοσι εννέα (29) παιδιά.

Βουλή
«Στηρίξτε τώρα τους καπνοπαραγωγούς της Θράκης»

Στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεωνκαι της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου,όπου προσκεκλημένος ήταν ο ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, PhilHogan, μίλησε ως αγορητής από το Ποτάμι, ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.
Ο κ. Αχμέτ αποτύπωσε τη σημερινή εικόνα της ελληνικής γεωργίας, των προβλημάτων και των προοπτικών της, ενώ παράλληλα στάθηκε σε θέματα ειδικότερου ελληνικού ενδιαφέροντος για την Φέτα, το Γιαούρτι, τις Εξισωτικές Αποζημιώσεις και τις ρυθμίσεις της νέας ΚΑΠ για την χρηματοδότηση των νέων αγροτών και την προώθηση των προϊόντων τους σε νέες αγορές.

Ο κ. Αχμέτ, παρέδωσε στον κ. Hoganενημερωτικό υλικό στην αγγλική γλώσσα για τα αναπτυξιακά θέματα του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με έμφαση στα ζητήματα των καπνών ανατολικού τύπου της ποικιλίας του Μπασμά, που καλλιεργούνται στην Θράκη.
Από την πλευρά του ο κ. Hogan στην απάντησή προς τον Ιλχάν Αχμέτ τόνισε επί λέξει: «Παρά το ότι υπάρχει αντικαπνιστικό λόμπι στην Ευρώπη, υποστηρίζουμε ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι δεν πρέπει να ξεριζωθούν οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις και να κρατηθούν οι αγρότες στην ύπαιθρο. Ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στηρίζουμε τον καπνό και θα στηρίξουμε το προϊόν στο νέο πλαίσιο που θα διαμορφωθεί με τη νέα ΚΑΠ».

Πολιτική

Game over στην Κομοτηνή

Η παρουσίαση του βιβλίου »Game Over – Η αλήθεια για την κρίση» του πρώην Υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:00, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην Υπουργός Μιχάλης Σαμαράς, φοιτητής. «Για να βγει κανείς από την κρίση πρέπει να καταλάβει πρώρα γιατί μπήκαμε και ένας από τους λόγους για τους οποίους η χώρα δεν έχει καταφέρει να βγει από την κρίση είναι γιατί κάναμε τη λάθος διάγνωση, γιατί ακούσαμε φωνές λαϊκισμού, γιατί δεν συμφωνήσαμε μεταξύ μας ορισμένα βασικά πράγματα για να μπορέσει η χώρα να κάνει τη δύσκολη, επώδυνη προσαρμογή και να προχωρήσει παρά πέρα» δήλωσε χθες από την Κομοτηνή ο πρώην Υπουργός κατά την παρουσίαση του βιβλίου του.

Εθελοντές
Αιμοδοσία την Κυριακή στον Ίασμο στο ΚΥ

Αιμοδοσία θα διενεργηθεί την ερχόμενη Κυριακή στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου, από τις 8:30 το πρωΐ έως της 1:30 μ.μ. από το Σύλλογο Αιμοδοτών Ιάσμου και Περιφέρειας «η Ελπίδα»
Το σύνθημα και της φετινής αιμοδοσίας είναι: «Δίνω λίγο από το αίμα μου , σώζω μια ζωή».

Ηγεσία και δημόσιες σχέσεις

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ομιλία της νέας ροταριανής χρονιάς στον Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής. Ομιλητής ήταν ο π. Πρόεδρος του Ομίλου Βαγγέλης Λίτσος με θέμα «Ηγεσία και Δημόσιες Σχέσεις»

Κοινωνία
Γιορτή των ΚΑΠΗ

Το 1ο και 2ο ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής οργανώνουν εκδήλωση για τον εορτασμό της« Παγκόσμιας Ημέρας Τιμής στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στη μία το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη .(3χλμ Κομοτηνής –Αλεξ/λης).

Βιωματικό Σεμινάριο

Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα: «Δυσκολίες προσαρμογής στο σχολείο. Κατανόηση του φαινομένου και τρόποι αντιμετώπισης» πραγματοποιείται την Δευτέρα 17 και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι μέσα από τη βιωματική προσέγγιση να καταστήσει κατανοητό το φαινόμενο της σχολικής προσαρμογής και των δυσκολιών που αυτό έχει ιδιαίτερα κατά τα πρώτα στάδια της επαφής του παιδιού με το σχολείο και να ανιχνεύσει τον τρόπο επιρροής του στο ίδιο το παιδί αλλά και σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Παράλληλα προτάσσονται τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου αλλά και τεχνικές για την καλύτερη προσαρμογή του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον.

Πολιτισμός
Φιλανθρωπική συναυλία

Συναυλία ETHNIC μουσικής με τους BALKANATOLIA διοργανώνει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις εννέα το βράδυ η Πολιτιστική Κίνηση. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς της ελληνικής αντικαρκινικής εταιρείας παραρτήματος Ροδόπης.

Της κακομοίρας

Η αγαπημένη ελληνική ταινία «Της Κακομοίρας» θα ξαναζωντανέψει, θεατρικά, στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής από το τμήμα ενηλίκων του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας.
Από σήμερα Παρασκευή έως και την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στις 9 το βράδυ.

Αρχαία όργανα

Η Πειραματική Σκηνή Chrysallida παρουσιάζει την ημερίδα : Το Κάλεσμα των Μουσών. Στο ζεστό χώρο του Λαογραφικού Μουσείου, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου θα εκτεθούν αρχαίες λύρες, αλλά και άλλες ανακατασκευές αρχαίων μουσικών οργάνων.

Φεστιβάλ Ποντιακών χορών

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο κλειστό δημοτικό αθλητικό κέντρο Ξάνθης «Φίλιππος Αμοιρίδης».

Αστυνομικό δελτίο
Συλλήψεις

Συνελήφθη στην Κομοτηνή 42χρονος ημεδαπός, διότι κατείχε 56 ναρκωτικά δισκία, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Συνελήφθησαν στην Ξάνθη τρεις ημεδαπές, ηλικίας 43, 36 και 12 ετών, διότι λίγη ώρα νωρίτερα, μετέβησαν στην οικία 86χρονης ημεδαπής, όπου, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από την κατοχή της μία (1) χρυσή αλυσίδα και δύο (2) σταυρούς. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε ένας (1) από τους αφαιρεθέντες σταυρούς, ο οποίος κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο του.

Συνελήφθη στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 15χρονος ημεδαπός, διότι ασκώντας βία και απειλώντας έναν 12χρονο ημεδαπό, αφαίρεσε από την κατοχή του ένα (1) ποδήλατο.

Εργασίες κατασκευής κάθετου άξονα

Λόγω της εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής και την ολοκλήρωση χάραξης του κάθετου άξονα Κομοτηνή-Νυμφαία-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα και τη σύνδεση του Κάθετου Άξονα με την Ε.Ο. Κομοτηνής – Σαπών, που θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 20-12-2016 θα διακόπτεται προσωρινά και ανάλογα με το σημείο εκτέλεσης των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα λωρίδας από τις λωρίδες κυκλοφορίας του εκάστοτε ρεύματος πορείας, ανάλογα με την περίπτωση, του ανωτέρω οδικού δικτύου.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, hogan, νέα, game, σαμαρας, καπη, θεατρο, δηπεθε, ημεδαπός, ξανθη, σταυροι, συλληψεις, Αντωνης Σαμαρας, τελη κυκλοφοριας, βουλη, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, Ημέρα του παιδιού, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, αυτοδιοικηση, ημεδαπός, ημερομήνια, ποδηλατο, θεμα, θρακη, καθημερινη, ναρκωτικα, πλαισιο, σημερινη, ωρα, αιμα, αχμετ, βιβλιο, βραδυ, γεγονοτα, γινεται, γιαουρτι, γλωσσα, γονεις, δευτερα, δηπεθε, ευη, υπαρχει, εξηντα, επτα, ερχονται, ετων, ευρωπη, ιδιο, εικοσι, ιδρυμα, εικονα, ιλχάν αχμέτ, ομιλια, καπη, κινηση, λαθος, λομπι, μαρια, ξενοδοχειο, παντα, οικια, οχηματων, παιδι, παιδια, παπακωνσταντινου, παρουσιαση, περιβαλλον, ρυθμισεις, σαχινιδης, σαββατο, συγκεκριμενα, σχολειο, τμημα, τρια, τριτη, φετα, φεστιβαλ, φοιτητης, χρηστος, χρυση, αγορες, αλυσιδα, εμφαση, εννεα, hogan, χωρα, ιδιαιτερα, κλειστο, κυριακη, νοσοκομειο, σκηνη, τριαντα, θεματα, υγειας, υλικο
Τυχαία Θέματα