Κορονοϊός: Σε ισχύ νέα μέτρα από το Σάββατο – Έξαρση της πανδημίας στην Ευρώπη (video)

21:49 23/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται με την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς για άλλη μια ημέρα τα κρούσματα εκτινάχθηκαν στα ύψη, με 841 νέες μολύνσεις. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» και στο «κόκκινο» επίπεδο κινδύνου, αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

«Πρωταθλήτρια» κρουσμάτων παραμένει η Αττική, όπου καταγράφονται 290 από τα 841 νέα

κρούσματα, ενώ σε συναγερμό βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη με 197 κρούσματα. Ογδόντα εννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ η Covid-19 στοίχισε τη ζωή σε άλλους 10 ανθρώπους.

Στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκονται η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη και η Καστοριά, περιοχές όπου ο ιός παρουσιάζει αυξημένη επιθετικότητα, ακόμη μεγαλύτερη και από της Αττικής όπου την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων κατά 40%.

Εκτός από τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, ο ιός έχει και ηλικιακά χαρακτηριστικά αφού οι ηλικίες 19 – 40 ετών μολύνονται έως 2 φορές πιο εύκολα από τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα