Κρίσιμη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την τρόικα

18:45 13/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου. Συμμετέχουν ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Παναγιώτης
Μηταράκης. Καθόλη της διάρκεια της μέρας οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων ήταν συνεχείς με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Την αισιοδοξία του ότι ορισμένα θέματα πιθανόν να κλείσουν σήμερα, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση, διάρκειας 2,5 ωρών, στο υπουργείο Οικονομικών, με τους επικεφαλής της τρόικας. Πρόσθεσε, πάντως, ότι «η συζήτηση συνεχίζεται».

Αναλυτικό σημείωμα για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας, καθώς και το σχέδιο των αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα που είχαν συμφωνηθεί με τους δανειστές στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, παρέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος είχε ολιγόλεπτη συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της απογευματινής συνάντησης του πρωθυπουργού με την τρόικα.

Ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση αναμένεται να τονίσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και θα ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας.

«Αγκάθια» στη διαπραγμάτευση, εξακολουθούν να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο και το χαράτσι στα ακίνητα, αλλά φαίνεται πως υπάρχει προσέγγιση, στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το μεσημέρι σε ομιλία του σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στο μουσείο της Ακρόπολης έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την κρίση.

Να είστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και θα βγει από τη μάχη κερδισμένη, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα ότι καμία χώρα δεν είναι καταδικασμένη αν δεν υποκύψει στη μοίρα της.

Στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στη βία των άκρων ο πρωθυπουργός τόνισε πως φαινόμενα βίας θα πρέπει να καταδικάζονται απ΄ όπου κι αν προέρχονται, καθώς αν τους αφήσεις χώρο θα διαλύσουν την κοινωνία.

Τόνισε ότι η άκρα αριστερά συναντά την αναρχία, έχοντας ως συνδετικό κρίκο τον λαϊκισμό, ενώ η άκρα δεξιά συστηματικά καλλιεργεί την μισαλλοδοξία και δηλητηριάζει τις κοινωνίες.

Σχετικές ειδήσεις:

Στόχος Σαμαρά να κλείσουν απόψε οι περισσότερες εκκρεμότητες με τους δανειστές

Συνεργασία Σαμαρά με Μανιτάκη πριν από τη συνάντηση με την τρόικα

Βολές Σαμαρά κατά Άκρας Αριστεράς και Άκρας Δεξιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα