Λάρισα: 1η οικογιορτή το Σαββατοκύριακο στο Αισθητικό άλσος

14:01 16/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σκοπό η Οικογιορτή Λάρισας να γίνει ετήσιος πανελλαδικός θεσμός μέσω της οποίας να προβληθούν πτυχές και τάσεις της οικολογίας, ιδιαίτερα η βιοποικιλότητα του τόπους μας διοργανώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Αισθητικό άλσος η 1η Οικογιορτή Λάρισας.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή με ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο και θα ακολουθήσουν δραστηριότητες στο Αισθητικό άλσος όλη την ημέρα του Σαββάτου και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής όπου θα γίνει ανταλλαγή σπόρων και φυτών παραδοσιακών

ποικιλιών, αγορά οικοτεχνίας και χειροτεχνίας, βιωματικά εργαστήρια και δράσεις για τα παιδιά. Το βράδυ του Σαββάτου θα δοθεί συναυλία από το συγκρότημα Sazman Orkestar.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως η 1η Οικογιορτή θα διεξαχθεί στο Αισθητικό Άλσος της Λάρισας ένας χώρος αναψυχής που τα τελευταία χρόνια αφέθηκε στη μοίρα κάποιων «ανόητων» όπως τους χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εικόνα παρακμής. Στην κατεύθυνση να αλλάξει όψη το Αισθητικό άλσος, το τελευταίο χρονικό διάστημα συλλογικότητες και Ενεργοί Πολίτες της Λάρισας καλλώπισαν το χώρο για να υποδεχθεί τους επισκέπτες.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο, τονίστηκε η ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών και διατήρησης της βιοποικιλότητας.

Ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Βαφείδης επεσήμανε την ανάγκη να αναδειχθεί το πρόβλημα της αυτάρκειας , με αιχμή τη διατήρηση της βιοποικιλότητας καθώς 1 στα 5 είδη φυτών βρίσκονται υπό εξαφάνιση λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Αναδεικνύεται ο ρόλος της Γεωπονίας και η σύνδεση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τον πρωτογενή τομέα, σημείωσε η εκπρόσωπος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Χριστίνα Βογιατζή, καθώς στην περιοχή μας υπάρχουν 6.300 αυτοφυή είδη που υπάρχει ανάγκη να διατηρηθούν.

The post Λάρισα: 1η οικογιορτή το Σαββατοκύριακο στο Αισθητικό άλσος appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα