Μέχρι το τέλος του 2016 θα αποκατασταθεί η Λίμνη Κάρλα

20:28 2/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αναμφισβήτητα η ανασύσταση της Λίμνης Κάρλας θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα στην Ευρώπη. Ένα έργο που πέρασε από χιλιάδες κύματα και λίγο έλλειψε να χάσει σημαντικά ποσά για την ολοκλήρωση των έργων που προβλέπονται για την πλήρη ανασύσταση της. Το έργο αποκατάστασης της λίμνης Κάρλας, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016, διέφυγε τον κίνδυνο επιστροφής 180 εκατ. ευρώ στην Ε.Ε.

Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο

Βόλο. Το γεγονός ανακούφισε τους φορείς υλοποίησης του έργου οι οποίοι σπεύδουν να τρέξουν τις διαδικασίες και τις εργασίες που προβλέπονται βάση της μελέτης. Ωστόσο, το Κέντρο για τη Μελέτη και την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Λίμνης Βοιβηίδα – Κάρλα έχει τις δικές του ενστάσεις για όλα αυτά που συμβαίνουν κατά καιρούς, ζητώντας από τους φορείς να προχωρήσουν άμεσα σε μέτρα προστασίας και ανάδειξης της περιοχής.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα