Με ρεπορτάζ και ερωτήσεις στην ΕΡΤ Λάρισας μαθητές του Δημοτικού Νίκαιας

12:15 29/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολύ καλά προετοιμασμένοι και μεγάλο ενθουσιασμό έφτασαν στην ΕΡΤ Λάρισας νωρίτερα το πρωί οι 53 μαθητές της ΣΤ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, του δήμου Κιλελέρ. Οι μαθητές συμμετείχαν στην «ζωντανή» ροή του προγράμματος και μαζί με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ έκαναν την πρώτη τους ραδιοφωνική εκπομπή!

Κάθε τμήμα είχε ετοιμάσει ένα θέμα, το οποίο παρουσίασαν οι μαθητές που δεν έμειναν μόνο σε αυτό, αλλά «παίζοντας» υποδειγματικά τον ρόλο των δημοσιογράφων έθεσαν σημαντικές και καίριες ερωτήσεις για την

ενημέρωση, το δημοσιογραφικό έργο και το ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι μαθητές της στ τάξης του Δημοτικού Νίκαιας στην ΕΡΤ Λάρισας

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους τεχνικούς για τη λειτουργία του ραδιοφώνου και από τους μουσικούς παραγωγούς για την δισκοθήκη της ΕΡΤ Λάρισας και τη διαδρομή από το γραμμόφωνο μέχρι τις σημερινές λίστες μέσω Η/Υ.

Το ΣΤ 1 μας μίλησε, στον αέρα της εκπομπής Πρώτη Καλημέρα, για το νέο θεσμό της σχολικής τσάντας η οποία μένει μια φορά το μήνα στο σχολείο για όλο το Σαββατοκύριακο και που σκοπό έχει να έχουν τα παιδιά χρόνο στο σπίτι για να περάσουν ποιοτικά με τους γονείς, τους παππούδες και τα αδέρφια τους. Στο σχολείο τους εφαρμόστηκε την περασμένη Παρασκευή και μαθητές και δάσκαλοι συμφώνησαν ότι ο κύριος όγκος των εργασιών πρέπει να γίνεται στο σχολείο.

Το ΣΤ 2 μας ενημέρωσε για το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά που βιώνουν στη Νίκαια και πρότειναν δημόσια στον Δήμαρχο της περιοχής να ιδρύσει ένα κτηνιατρείο-κυνοκομείο για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Το ΣΤ 3 είχε ετοιμάσει ερωτήσεις για το ρόλο και την εργασία των δημοσιογράφων και έτσι για μια φορά βρεθήκαμε εμείς στη θέση του συνεντευξιαζόμενου προς ευχάριστη έκπληξή μας!

Οι μαθητές μας μίλησαν για τα όνειρά τους, τα χόμπυ τους και μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες τους, μαζί με τους δασκάλους τους την Βασιλική Πιλάτου, τον Μπάμπη Σουλιώτη και τον Γιώργο Ψαρούλη.
Επισκέφθηκαν την ΕΡΤ Λάρισας στο πλαίσιο μαθήματος για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα