Μυτιλήνη: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες πρόσφυγες και αλληλέγγυοι

19:25 28/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ελεύθεροι με εντολή της Εισαγγελικής Αρχής Μυτιλήνης αφέθηκαν πριν από λίγη ώρα και οι 35 πρόσφυγες και αλληλέγγυοι οι οποίοι είχαν συλληφθεί σήμερα το πρωί μετά από αστυνομική επιχείρηση στις εγκαταστάσεις του πρώην ΣΤΕΠ.

Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί δικάσιμος, ενώ η δικογραφία θα παραδοθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί ισχυρή αστυνομική δύναμη εισέβαλε στο χώρο

που ανήκει στην τράπεζα Alpha BANK δίπλα από το Σταθμό Παραγωγής της ΔΕΗ και συνέλαβε 23 πρόσφυγες και 12 αλληλέγγυους που βρίσκονταν εκεί. Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων δεν δημιουργήθηκε κάποια ένταση με τους συλληφθέντες αλληλέγγυους να διατείνονται πως κανείς δεν τους είχε προειδοποιήσει, ώστε να εγκαταλείψουν το χώρο.

Οι κατηγορίες της σύλληψης είναι, η παράνομη εισβολή σε ξένη ιδιοκτησία, η διατάραξη οικιακής ειρήνης και η φθορά σε ξένη ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος των συλληφθέντων ενημέρωσε τις εισαγγελικές αρχές πως δεν υπάρχει βανδαλισμός του χώρου αφού επρόκειτο για εγκαταλελειμμένα κτίρια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη στέγαση προσφύγων. Επιπλέον τα μέλη της συλλογικότητας δεν ειδοποιηθήκαν προκειμένου να εγκαταλείψουν το χώρο. Μάλιστα διατείνονται πως έχουν ζητήσει από την ιδιοκτήτρια τράπεζα να μισθώσουν το χώρο, ο οποίος παραμένει χωρίς χρήση.

Κύκλοι εθελοντών και αλληλέγγυων στο νησί κάνουν λόγο αναφορικά με τις συλλήψεις πως πρόκειται για μία πράξη απάντησης από πλευράς των αρχών στη συγκεκριμένη συλλογικότητα (NO BORDERS) στην οποία αποδίδουν την οργάνωση της προχθεσινής κινητοποίησης από πρόσφυγες στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Να σημειωθεί πως ανακοινώσεις που υποδεικνύουν αλληλέγγυους ως υποκινητές της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας αναρτήθηκαν από το συντονιστικό όργανο φορέων του νησιού και το Δήμο Λέσβου. Μάλιστα, εκτός από κύκλους των εθελοντών και υπηρεσιακοί παράγοντες εκφράζουν φόβους πως έχει ήδη ξεκινήσει μια ιδιότυπη βεντέτα ανάμεσα σε αρχές, δήμο και αλληλέγγυους η οποία σε κάθε περίπτωση μόνο καλό δεν μπορεί να κάνει στη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Μαραβάς

Keywords
Τυχαία Θέματα