Ορεστιάδα: Συνεχίζονται οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς, θετικές αλλαγές στο ΕΣΠΑ

12:13 18/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι εγγραφές στους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς ενώ εκτιμάται ότι είναι ζήτημα ημερών η έναρξη του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), χωρίς ωστόσο αυτό να δημιουργεί πρόβλημα στις εγγραφές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Προστασίας Αλληλεγγύης Αθλητισμού Ορεστιάδας, Αλέξανδρος Μπαρμπούδης (ΚΠΑΑΔΟ), οι υπηρεσίες του κέντρου θα δέχονται τα εκκαθαριστικά του προηγούμενου έτους και στη συνέχεια οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν το πρόσφατο , μετά από

την ολοκλήρωση της κατάθεσης της φορολογικής τους δήλωσης. «Κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να εξυπηρετήσουμε όλες τις εργαζόμενες μητέρες» είπε στην ΕΡΤ ο κ. Μπαρμπούδης.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δέσποινα Λεγγέτση, δήλωσε πως φέτος, οι όροι και οι διαδικασίες απόκτησης voucher από τις δικαιούχες μητέρες του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», είναι ευνοϊκότερες, δρομολογούνται χρονικά νωρίτερα και έτσι εκτιμάται ότι θα αποφευχθούν φαινόμενα όπως να μην μπορούν οι μητέρες να κάνουν χρήση του voucher, όπως άλλες χρονιές ή να καταλήγουν τα παιδιά τους σε διαφορετικό παιδικό σταθμό από αυτόν που είχαν δηλώσει. Τέλος , σημείωσε ότι αυξάνεται ο προϋπολογισμός στα 205 εκατομμύρια ευρώ και ο αριθμός των παιδιών που ενταχθούν στο πρόγραμμα, φτάνοντας φέτος στα 110.000.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα