Πλημμυρίζουν τα χωράφια από τα απόβλητα τυροκομικής μονάδας

14:32 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποφασισμένοι να σταματήσουν την ρύπανση του υπόγειου υδροφόρα ορίζοντα και του περιβάλλοντος από τα απόβλητα τυροκομικής μονάδας, φέρονται οι κάτοικοι της Νέας Λεύκης του Δήμου Κιλελέρ που κατήγγειλαν το γεγονός τόσο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας που έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ρύπανσης και των επιπτώσεων στο περιβάλλον.

« Είναι πρόβλημα μακροχρόνιο και συνεχώς επαναλαμβανόμενο. Η επιχείρηση προφασίζεται τεχνικά προβλήματα στον αγωγό μεταφοράς λυμάτων προς τον βιολογικό καθαρισμό της επιχείρησης. Η διαρροή που γίνεται

συνεχώς δεν γίνεται στον βιολογικό καθαρισμό αλλά σε αγρό όπισθεν του περιφραγμένου χώρου ο οποίος έχει υπόγειους σωλήνες», τόνισε στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ. Δημήτρης Σαμαλέκας και συνέχισε, λέγοντας ότι « η πρόεδρος του χωριού το γνωρίζει, το έχουμε αναφέρει και στην αστυνομία και στην αρμόδια εισαγγελία, υπάρχει ευαισθησία στα θέματα αυτά και εμπιστευόμαστε στην ελληνική δικαιοσύνη γι αυτό.
Όταν στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα ρίχνονται τα απόβλητα μιας τυροκομικής μονάδας, η οποία είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να τα επεξεργαστεί, ο χώρος έχει υπερκορεστεί, έχουν αρχίσει να πλημυρίζουν τα γύρω χωράφια».

Όπως επεσήμανε ο κ. Σαμαλέκας η κατάσταση είναι τραγική και σοβαρή και έχει καταγραφεί την ώρα που η τοπική κοινωνία απουσιάζει.
«Έχουμε φωτογραφήσει το χώρο, αλλά όλα γίνονται για να δικαιολογηθεί η επιχείρηση. Η τοπική κοινωνία είναι απούσα, η περιφέρεια Θεσσαλίας υποχρέωσε την επιχείρηση να αποκαταστήσει το χώρο αλλά η επιχείρηση έχει φέρει κάδους ανακύκλωσης αποβλήτων άλλης επιχείρησης και επιχωματώνει το χώρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα