«Πρωινή Διαδρομή» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

10:42 10/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

-Συνελήφθησαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Συκιωνίων Κορινθίας δύο άνδρες ηλικίας 24 και 25 ετών διότι με τη χρήση σωματικής βίας είχαν ληστέψει δύο ανήλικα παιδιά τους είχαν αφαιρέσει δύο κινητά τηλέφωνα τα ρούχα τους και είχαν τραπεί σε φυγή.

-Ενημερωτική εκδήλωση για εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό κέντρο Άργους στις 17 Οκτωβρίου από τις 11:00 το πρωί έως 19:ΟΟ το απόγευμα. Οργανώνει το ΙΝΕ-ΓΕΣΕ εξειδικευμένοι νομικοί σύμβουλοι θα απαντήσουν σε ερωτήματα εργαζομένων συνταξιούχων.

-Ελληνογαλλική χορωδιακή συνάντηση θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου

στην αίθουσα Μ.Αλέξανδρος στο Άργος.

-Διασωστική Άσκηση με την επωνυμία θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Σοφικό Κορινθίας .Θα συμμετάσχουν εθελοντές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

-Κλιμάκιο στελεχών του Κ.Κ.Ε με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο επισκέφτηκε τις πληγείσες από την θεομηνία περιοχές της Κορινθίας.

-Στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος θα βρεθεί για ένα μήνα η Καλαμάτα ,καθώς την περίοδο Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλος διαγωνισμός υψηλής χαρτογράφησης του πυθμένα της θάλασσας. 8 ερευνητικές ομάδες από τις ΗΠΑ ,το Ηνωμένο Βασίλειο Γερμανία ,Ελβετία την Ιαπωνία και την Πορτογαλία θα πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν την τεχνολογία για γρήγορη μη επανδρωμένη υψηλής ανάλυσης χαρτογράφησης του πυθμένα της θάλασσας.

-Η γιορτή του τσίπουρου θα πραγματοποιηθεί στο Ποταμό Κυθήρων την Κυριακή στη 13:30 το μεσημέρι.

-Η Πρώτη συνεδρίαση του Διοιηκητικού Συμβουλίου του Δικτύου Πόλεων και επιστημονικών φορέων. θα γίνει στην αίθουσα Ξενίας εντός του Αρχαιολογικού χώρου στο Λυγουριό Επιδαύρου την Κυριακή στις 11:00 το πρωί .Το δίκτυο αποτελούν οι Δήμοι Επιδαύρου Κω και Τρικαίων το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω.

-Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας που είναι σήμερα ,θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στην πλατεία της Σπάρτης από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

-Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου η ΔΟΥ Σπάρτης λόγω της γενικής συνέλευσης των πρωτοβάθμιων συλλόγων που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα.

-Ο Δήμος Κορινθίων οργανώνει τον 1ο ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου 21.5 χιλιομέτρων και παράλληλα δύο αγώνες 5 χιλ. και 1500 μέτρων για παιδιά και ΑΜΕΑ .Πρόκειται για τα Διογένεια 2018 αφιερωμένα στο φιλόσοφο Διογένη ο οποίος έζησε στην Κόρινθο του 4ου αιώνα π.χ. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή με αφετηρία και τερματισμό το τέρμα της οδού Γ.Παπανδρέου .Ώρα εκκίνησης 9:00 το πρωί.

Δ.Αρσένη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα