Προς επανεξέταση 1.000 περίπου άτομα με παράνομα απολυτήρια Λυκείου (video)

23:46 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοένα και αποκαλύπτονται στοιχεία που αφορούν στην έκδοση παράνομων απολυτηρίων Λυκείου, την περίοδο 1998 – 2007, κυρίως σε ΤΕΕ της περιφέρειας. Περίπου 1.000 άτομα, που χρησιμοποίησαν παράνομα απολυτήρια για το Δημόσιο, θα κληθούν για επανεξέταση.

Το πλέγμα της παρανομίας στην έκδοση απολυτηρίων Λυκείου από Ιδιωτικά ΤΕΕ, αποκαλύπτεται στο πόρισμα της ΕΔΕ του περιφερειακού Διευθυντή

Εκπαίδευσης Ηπείρου, το οποίο εξασφάλισε η ΕΡΤ και συμπεριλαμβάνεται στην έκθεση των Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης το 2015. Καταδεικνύεται ο τρόπος που δρούσε το κύκλωμα, αλλά και η δυσκολία να εντοπιστούν πέραν πάσης αμφιβολίας πόσοι και ποιοι από το σύνολο των αποφοίτων, πήραν άριστα χωρίς να το αξίζουν.

Υπολογίζεται ότι περίπου 1.000 από τους χιλιάδες απόφοιτους των συγκεκριμένων ιδιωτικών ΤΕΕ της περιφέρειας στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, έχουν χρησιμοποιήσει τα παράνομα απολυτήρια και θα κληθούν να επαληθεύσουν με νέες ειδικές εξετάσεις το άριστο επίπεδο γνώσεων που χρησιμοποίησαν για να διοριστούν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ Ελίνα Κολυβα

The post Προς επανεξέταση 1.000 περίπου άτομα με παράνομα απολυτήρια Λυκείου (video) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα