Στο ΚΥ Καλλονής Λέσβου όλοι οι εμβολιασμοί για τις ηλικίες 60-64

15:06 11/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Το κέντρο Υγείας Καλλονής Λέσβου , ξεκινά από τη Δευτέρα τους εμβολιασμούς με εμβόλια της Astra Zeneca για τις ηλικίες 60-64 .

Είναι το πρώτο ΚΥ που ενεργοποιείται ως εμβολιαστικό κέντρο στο νησί και ήδη οι πολίτες  μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Επίσης είναι και το μόνο κέντρο που προς το παρόν δίνει ραντεβού για αυτή την ηλικιακή  ομάδα, δηλαδή πολίτες από τη Μυτιλήνη

ή άλλο σημείο του νησιού έχουν ως μόνη επιλογή το ΚΥ Καλλονής. Όσοι δεν επιθυμούν να μετακινηθούν θα πρέπει να περιμένουν να ενταχθούν στο σύστημα και τα υπόλοιπα ΚΥ κάτι που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο. Στο Βοστάνειο Νοσοκομείο συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των υγειονομικών και των ηλικιωμένων. Συνολικά έχουν εμβολιαστεί μέχρι και χθες Τετάρτη 10  Φεβρουαρίου, 3.149  πολίτες  από τους οποίους 600 άτομα , κυρίως υγειονομικοί,  έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Οι πολίτες, εφόσον δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση, μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους είτε μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και μπορούν να ενημερώνονται για την ημερομηνία εμβολιασμού, τη δυνατότητα αλλαγής/ακύρωσης του ραντεβού , είτε να απευθύνονται στον φαρμακοποιό της γειτονιάς τους και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Ο Πρόεδρος της Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Καλλονής Αλέξανδρος Ροδίτης, τονίζει: «Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό της υγειονομικής μας μονάδας και ιδιαίτερα στην ειδική ομάδα εμβολιασμού που έχουμε συστήσει για την προετοιμασία του Εμβολιαστικού μας Κέντρου. Ακολουθούμε πιστά το σχεδιασμό και προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας καθώς και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ώστε να φέρουμε νωρίτερα την «Ελευθερία» που όλοι επιζητούμε. Εμβολιαζόμαστε, εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και είμαστε αισιόδοξοι».

 

The post Στο ΚΥ Καλλονής Λέσβου όλοι οι εμβολιασμοί για τις ηλικίες 60-64 appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα