Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Χανίων

23:52 10/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου Χανίων πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης σωματεία εργαζόμενων των Χανίων στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ. Κάλεσμα για τη συγκέντρωση είχαν απευθύνει οι σύλλογοι εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στους ΟΤΑ, ο ΣΕΠΕ και η ΕΛΜΕ Χανίων,

ενώ συμμετείχαν και τα σωματεία Επισιτισμού και Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν αύξηση των δαπανών για την υγεία, άμεση πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις Δομές Υγείας και ένταξή τους στα Βαρέα- Ανθυγιεινά. Παράλληλα διεκδικούν επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξή του στον ενιαίο -δημόσιο σχεδιασμό αλλά και καθολικά επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για όλο τον πληθυσμό.
Ακόμα, απαίτησαν μέτρα στήριξης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των εργαζόμενων στην εστίαση και των ανέργων αλλά και ανοιχτά, ασφαλή σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, όπως και μόνιμες προσλήψεις στους υποστελεχωμένους Δήμους.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα