Συναντήσεις για τη διαχείριση των σκουπιδιών και την ανακύκλωση

10:40 8/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής Αγίου Νικολάου και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσες είχε συναντήσεις ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, Χάρης Μαμουλάκης, με στόχο τη βελτίωση του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μαμουλάκης και στελέχη του συνδέσμου είχαν συνάντηση με εκπροσώπους του δήμου Αγίου Νικολάου, προκειμένου να προωθηθεί η ανάπτυξη των Πράσινων σημείων στην πόλη, όπως προβλέπει το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων.
Στόχος της παρέμβασης είναι η ενίσχυση της ορθολογικής διαχείρισης των αποβλήτων, η εξοικονόμηση πόρων, καθώς και η

περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.
Στη συνάντηση που είχε ο κ. Μαμουλάκης με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίηση Ανακύκλωση συμμετείχαν εκ μέρους της ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Ραζής, ο τεχνικός διευθυντής, Βασίλης Μακρίδης και το στέλεχος του Κ.Δ.Α.Υ. Ηρακλείου, Επαμεινώνδας Τρικαλίτης. Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα προώθησης της ανακύκλωσης, κοινών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, καθώς και τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. με την Ε.Ε.Α.Α. Ακόμη τέθηκαν επί τάπητος επί μέρους δράσεις στους Δήμους – μέλη του ΕΣΔΑΚ, η απλοποίηση της αποκομιδής και η τελική παράδοση καθαρότερου υλικού στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου, σε συνδυασμό και με τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που ετοιμάζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα