Συνεχίζεται το έργο βιολογικού του ΚΥΤ Μόριας –απέρριψε το δικαστήριο το αίτημα των κατοίκων

09:04 23/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Απέρριψε χθες το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης το αίτημα μερίδας κατοίκων της Μόριας να μην συνεχιστούν οι εργασίες σύνδεσης του δικτύου αποχέτευσης του ΚΥΤ της Μόριας με το αντλιοστάσιο του χωριού, μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης των ασφαλιστικών μέτρων κατά του έργου που κατέθεσαν οι κάτοικοι .

Να θυμίσουμε ότι το έργο που ζητούν εδώ και τέσσερα χρόνια οι κάτοικοι, ξεκίνησε πριν από ένα μήνα μετά κόπων και βασάνων και πιέσεις των κατοίκων, καθώς τα λύματα από ένα κέντρο (που προ επταετίες λειτούργησε χωρίς

αποχετευτικό δίκτυο και έχουν δοθεί τεράστια ποσά μέχρι σήμερα για την μεταφορά λυμάτων ενώ το πρόβλημα παραμένει) , τρέχουν στο δρόμο, στα χωράφια, στο ποτάμι και καταλήγουν στην θάλασσα. Ωστόσο οι κάτοικοι εξέφρασαν τους φόβους τους ότι το δίκτυο δε θα αντέξει και περνώντας από το δίκτυο που τα λύματα του χωριού της Μόριας καταλήγουν στον βιολογικό του Καρα Τεπέ, θα έχουν άλλα προβλήματα, μέσα στο χωριό τους αυτή τη φορά.

Πριν από λίγες μέρες σε σύσκεψη στο ΚΥΤ οι κάτοικοι πήραν διαβεβαιώσεις από τη ΔΕΥΑΛ , το στρατό και τη διοίκηση του ΚΥΤ, ότι πρόβλημα δημιουργηθεί θα αντιμετωπιστεί εγκαίρως αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τους κατοίκους.

Πάντως ο διοικητής του ΚΥΤ Γιάννης Μπαλμπακάκης που κατέθεσε χθες στο δικαστήριο τόνισε ότι είναι παράλογο τόσα χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι να πιέζουν να ξεκινήσει και να γίνει το έργο και τώρα που γίνεται να θέλουν να το σταματήσουν .

Πάντως το δικαστήριο αποφάσισε ότι το έργο θα συνεχιστεί κανονικά μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τέλος Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στο ΚΥΤ Λέσβου, που εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν:

«Οι εργαζόμενοι/ες στο ΚΥΤ Λέσβου με λύπη πληροφορήθηκαμε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για διακοπή των εργασιών της αποπεράτωσης του αποχετευτικού στο ΚΥΤ Λέσβου.

Τα λύματα εξακολουθούν να ξεχειλίζουν στην είσοδο του Camp. Οι φιλοξενούμενοι στο camp ζουν πάνω στα λύματα, οι εργαζόμενοι στα γραφεία εισέρχονται στο χώρο εργασίας πατώντας μέσα σε αυτά, οι δε εργαζόμενοι στην είσοδο υπομένουν τη δυσοσμία των λυμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε, το έργο θα ολοκληρωνόταν μέχρι τον Ιούνιο και οι εργαζόμενοι ήλπιζαν να μη περάσουν άλλο ένα καλοκαίρι υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες εργασίας, μια και με τη ζέστη το πρόβλημα της δυσοσμίας επιδεινώνεται και οι κίνδυνοι για την υγεία αυξάνονται.

Η διακοπή των εργασιών, η οποία πιθανώς προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητή προεκλογική κρίση, υποβαθμίζει τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων του ΚΥΤ Λέσβου που έτσι κι αλλιώς εργάζονται σ’ ένα «δύσκολο» περιβάλλον.

Ζητάμε από την τοπική κοινωνία να σταθεί στο πλευρό μας και να βρεθεί μια λύση που να είναι αποδεκτή από όλους και να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης τόσο των εργαζομένων όσο και των φιλοξενουμένων στο ΚΥΤ Λέσβου».

The post Συνεχίζεται το έργο βιολογικού του ΚΥΤ Μόριας –απέρριψε το δικαστήριο το αίτημα των κατοίκων appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα