Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο δημοσίευμα για κλείσιμο της ΕΡΤ

18:54 27/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί το δημοσίευμα της Real News την Κυριακή, σύμφωνα με το οποίο, στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συζητήθηκε το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ και η επαναλειτουργία της με 2.000 λιγότερους εργαζόμενους. Άγνοια για τα όσα δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα δηλώνει η κυβέρνηση.Η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, τη διοίκηση
της ΕΡΤ, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αναβλήθηκε, Το ΠΑΣΟΚ πάντως δηλώνει αντίθετο σε λογικές «λουκέτου» στην ΕΡΤ.

Από τη ΔΗΜΑΡ παραπέμπουν στη δήλωση του Φώτη Κουβέλη για αναβάθμιση της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και τη δέσμευσή του ότι θα θέσει το θέμα σε σύσκεψη των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΡΤ τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας σχέδια συρρίκνωσης και υποβάθμισης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το θέμα ζητούν οι ΑΝΕΛ.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του τονίζει ότι θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη, όπως επίσης και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση.

Έντονη ήταν και η αντίδραση των Ενώσεων Δημοσιογράφων και εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να διαψεύσει τα σενάρια.

Την συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ εκφράζει το ΠΑΜΕ.

Η ΕΡΤ αποτελεί δημόσια περιουσία, τονίζεται και από το ΕΚΑ.

Αντιπροσωπεία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ενημερώνει σήμερα Δευτέρα στο Κοινοβούλιο και τους συναδέλφους δημοσιογράφους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Σχετική είδηση: Αντιδράσεις στο δημοσίευμα για κλείσιμο της ΕΡΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα