Συρία: Νεκροί δεκάδες τζιχαντιστές του ISIS σε μάχες με τουρκικές δυνάμεις

09:05 28/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σαράντα τέσσερις τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν και 117 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πολεμικής επιχείρησης των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην πόλη αλ-Μπαμπ. Την ίδια ώρα, περισσότερες από 14.500 νάρκες και εκρηκτικούς μηχανισμούς απενεργοποίησαν στο Χαλέπι Ρώσοι ναρκαλιευτές.

Νεκροί 22 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά

Τουλάχιστον 22 άμαχοι, ανάμεσά τους δέκα παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές κατά χωριού που ελέγχει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι

άμαχοι ήταν μέλη δυο οικογενειών του χωριού Χόζνα στην πετρελαϊκή επαρχία Ντέιρ Εζόρ, η οποία ελέγχεται σχεδόν στο σύνολό της από το ΙΚ και αποτελεί συχνά στόχο βομβαρδισμών του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.

Η Ντέιρ Εζόρ είναι η μόνη συριακή επαρχία που ελέγχεται σχεδόν στο σύνολό της από το ΙΚ. Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ δεν ελέγχει παρά ένα μικρό μέρος της ομώνυμης πρωτεύουσάς της.

Νάρκες σε σχολεία και νοσοκομεία

Τα συνεργεία ναρκαλιευτών απομάκρυναν νάρκες από δρόμους μήκους 350 χιλιομέτρων, αλλά κι από περισσότερα από 2.100 κτίρια.

Στα κτίρια αυτά, που είναι πλέον «καθαρά» από τις νάρκες, περιλαμβάνονται σχολεία, τζαμιά, νοσοκομεία, νηπιαγωγεία, αλλά και σταθμοί παραγωγής ενέργειας.

Κατά τις επιχειρήσεις εντοπισμού κι εξουδετέρωσης ναρκών, «αδρανοποιήθηκαν» περίπου 14.700 νάρκες, συμπεριλαμβανομένων και 6.700 εκρηκτικών μηχανισμών, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Οι αντάρτες είχαν καταλάβει το Χαλέπι το 2012, ενώ οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους το ανακατέλαβαν πρόσφατα, μετά από μαζική επιθετική ενέργεια.

Πηγές: Reuters, Xinhua, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα