Τα όνειρα της Ελισάβετ

07:47 26/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Φοιτήτρια μαιευτικής η Ελισάβετ Χειλάκη, κάνει την πρακτική της στο Νοσοκομείο Κομοτηνής κι ονειρεύεται να της δοθεί η ευκαιρία να εξασκήσει το επάγγελμα της μαίας εφαρμόζοντας στην πράξη τις γνώσεις που αποκόμισε από τις σπουδές της.

«Έχω κι εγώ αγωνία, όπως όλοι οι νέοι στην ηλικία μου, τι θα γίνει όταν τελειώσω; Θα καταφέρω να βρω μια θέση στην αγορά εργασίας ή θα αναγκαστώ να φύγω στο εξωτερικό ;» εκμυστηρεύεται προσθέτοντας ότι απαντήσεις στα ερωτήματα της θα δώσουν κάποιοι άλλοι κι όχι η ίδια. «Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε μέσω των σπουδών

μας. Πτυχίο, Μεταπτυχιακό, συνεχής εμπλουτισμός των γνώσεων μας, αλλά δυστυχώς δεν εξαρτάται το μέλλον μας από εμάς, αλλά από κάποιους άλλους » δηλώνει.

Όπως αποκαλύπτει η Ελισάβετ Χειλάκη η μαιευτική ήταν όνειρό της. «Ήθελα να είμαι κοντά στις γυναίκες και να μπορώ να τις βοηθήσω σε μια πολύ τρυφερή στιγμή της ζωής τους, την εγκυμοσύνη και τη διάρκεια του τοκετού.Ήταν το όνειρό μου, η μοναδική μου επιλογή. Το πέτυχα, ελπίζω να πετύχω και στην αγορά εργασίας.» Οι δυσκολίες δεν λείπουν ακόμη και στη διάρκεια της πρακτικής, «θέλω να κάνω πράγματα και με αποτρέπουν ορισμένες φορές, αλλά εφόσον το θέλω τόσο πολύ και το αγαπώ θα συνεχίσω να προσπαθώ γι αυτό.»

Ένα βήμα πριν αναζητήσει το δικό της ρόλο στον επαγγελματικό στίβο, δηλώνει αισιόδοξη. «Θα βγω, θα προσπαθήσω. Δεν θέλω να μεταναστεύσω στο εξωτερικό» ξεκαθαρίζει προσθέτοντας «αγαπώ πολύ τη χώρα μου, πιστεύω σ’ αυτήν, εδώ είναι όλοι οι δικοί μου άνθρωποι, θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Προβληματίζομαι πολύ. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν μπορώ να σχεδιάσω το μέλλον μου, απλά κάνω όνειρα και θέλω να είμαι αισιόδοξη.»
Φώτο:Ελισάβετ Χειλάκη Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

The post Τα όνειρα της Ελισάβετ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα