Θα αγοράσει τάμπλετ για μαθητές, ο Δήμος Χίου – Κριτική από την παράταξη “ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ”

12:05 30/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας με την αγορά του απαιτούμενου ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την τηλεεκπαίδευση πρόκειται να ικανοποιήσει ο Δήμος Χίου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Χάρη Μπουρνιά, ο Δήμος Χίου θα λάβει έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 290.000 €, από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να καλύψει ανάγκες που προκύπτουν από την πανδημία του κορονοϊού.
Για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει εκδώσει σχετικό δελτίο τύπου ο Δήμος Χίου, ώστε να γίνει γνωστό σε τι ύψους είναι αυτές

οι ανάγκες των σχολείων και αν η προμήθεια των μέσων γίνει πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο Δήμος πάντως δεν απέφυγε την κριτική για την καθυστέρηση υλοποίησης ενός τέτοιου σχεδίου, από την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα τη δημοτική παράταξη ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
«Από τον Απρίλη του 2020 τονίζαμε την ανάγκη να προμηθεύσει ο δήμος τάμπλετ τους μαθητές που δεν είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Υποδεικνύαμε και τον τρόπο.
Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι δεν υπάρχει τρόπος, αυτά είναι λαϊκισμοί. Η προτεραιότητά του δήμου τότε ήταν η αγορά κινητών για τους αντιδημάρχους ,ενώ πρόσφατα η αγορά πανάκριβου εορταστικού στολισμού και το σιντριβάνι», σημειώνει ο συνδυασμός του Γιάννη Καραβασίλη.
«Ελπίζουμε να προχωρήσουν γρήγορα, ώστε να φτάσουν στα σχολεία πριν τελειώσει η ανάγκη για τηλεκπαίδευση», καταλήγει ο συνδυασμός ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.

The post Θα αγοράσει τάμπλετ για μαθητές, ο Δήμος Χίου – Κριτική από την παράταξη “ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα