Το ΠΑΣΟΚ για ΔΝΤ-Χρυσή Αυγή-κυβερνητική σταθερότητα και λειτουργία

15:29 7/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τομή στην διεθνή συζήτηση για τον τρόπο που η ευρωζώνη διαχειρίζεται την κρίση της με κορυφαίο αλλά όχι μοναδικό παράδειγμα την ελληνική περίπτωση θεωρεί το ΠΑΣΟΚ το εσωτερικό έγγραφο του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της Ιπποκράτους από τις αντιδράσεις της επιτροπής της ΕΚΤ και της Γερμανίας στις αξιολογήσεις του ΔΝΤ διαφαίνεται
πόσο δύσκολος ήταν και είναι πάντα ο συσχετισμός δυνάμεων στην Ευρώπη.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι το έγγραφο του ΔΝΤ δείχνει τον τρόπο που θα έπρεπε να είχε αντιδράσει η Ελλάδα ήδη από το 2008 και υπογραμμίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να τοποθετηθεί με μόνο γνώμονα την αλήθεια στα θέματα αυτά.

για Χρυσή Αυγή:

Με αφορμή τα όσα είπε χθες ο Ηλίας Κασιδιάρης περί άρνησης του ολοκαυτώματος στην βουλή κύκλοι του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι επιβεβαιώνεται η επιλογή του κόμματος σε σχέση με την αντιρατσιστική νομοθεσία. Θεωρούν παράλληλα ότι είναι εφικτό και αναγκαίο μέσα από την μεταβολή της στάσης της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφωθεί μια ευρύτατα αποδεκτή στάση.

Για κυβέρνηση:

Το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει με απόλυτη ψυχραιμία συντονισμένα σχόλια και διαρροές σε σχέση με την σταθερότητα της κυβέρνησης. Αυτό τονίζουν κύκλοι του κόμματος επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται στο πλαίσιο των αποφάσεων του συνεδρίου του και εγγυάται την κυβερνητική σταθερότητα. Προσθέτουν ωστόσο ότι η κυβερνητική πολιτική πρέπει να ταυτίζεται με ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και παράλληλα σημειώνουν την ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας και εφαρμογής απλών κανόνων λειτουργίας της βουλής και της κυβέρνησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα