Βόλος: Υπεραμύνθηκε των απευθείας αναθέσεων η Δημοτική Αρχή

20:43 14/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο θέμα των καταγγελιών της μειοψηφίας για τις απευθείας αναθέσεις στις οποίες προβαίνει ο Δήμος Βόλου για την εκτέλεση έργων, αναφέρθηκε ο εκτελών χρέη δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου, κατά την ενημέρωση που έκανε στο Σώμα, στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, υπεραμυνόμενος ουσιαστικά της πρακτικής αυτής και υποστηρίζοντας ότι με τις απευθείας αναθέσεις πέτυχαν την εξοικονόμηση χρημάτων που οδήγησαν στην ύπαρξη σημαντικών ταμειακών διαθέσιμων σήμερα.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, λέγοντας πως ενώ το 2014 παρελήφθη με χρέη 900.000 ευρώ περίπου

και ταμειακά διαθέσιμα 300.000 ευρώ, η σημερινή εικόνα είναι πως δεν έχει καμία οφειλή προς τρίτους, ενώ τα ταμειακά του διαθέσιμα έχουν φθάσει στο 1.140.000 ευρώ περίπου.
Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός, λέγοντας πως τα αποθεματικά και τα ταμειακά διαθέσιμα δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι για απευθείας αναθέσεις από την δημοτική Αρχή, δεδομένου ότι ο νόμος ορίζει πότε αυτές πρέπει να γίνονται.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης εξάλλου, ο κ. Θεοδώρου ανακοίνωσε την παράταση για έναν χρόνο ακόμη, του Προγράμματος Στέγασης Επανένταξης.

Απορρίφθηκαν προτάσεις ψηφίσματος για τα προσφυγόπουλα

Στο μεταξύ, απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, οι προτάσεις ψηφίσματος που κατέθεσαν, τόσο οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, όσο και η παράταξη της ΛΑΣ, ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία απέναντι στα προσφυγόπουλα.

Από την πλευρά της αντιδημάρχου Παιδείας, κ. Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή επισημάνθηκε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση να γίνει ομαλά, ενώ στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, κ. Γιώργος Βλιώρας.

Πιο επιθετική ήταν η στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργου Μουλά, ο οποίος χαρακτήρισε «πολιτικάντηδες» τους έξι ανεξάρτητους συμβούλους και «πολιτική σπέκουλα» την ενέργειά τους να καταθέσουν πρόταση ψηφίσματος για το θέμα, εκμεταλλευόμενοι – όπως είπε – την δυστυχία των ανθρώπων αυτών.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΛΑΣ, κ. Απόστολος Νάνος γενίκευσε το θέμα, αναφερόμενος στις κυβερνητικές ευθύνες που υπάρχουν, τόσο σε σχέση με την ύπαρξη των προσφύγων, όσο και με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην έναρξη της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. Παράλληλα, απέδωσε μερίδιο ευθυνών στη Δημοτική Αρχή για τις μεμονωμένες αντιδράσεις που υπήρξαν από γονείς ως προς την φοίτηση προσφυγόπουλων στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, λέγοντας πως ήταν λάθος που αρχικά, είχε υποδείξει χώρο εκπαίδευσης, εκτός σχολείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα