Βόρειο Αιγαίο: Ταλαιπωρία και χθες για τους Τούρκους επισκέπτες στα νησιά

11:57 7/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δυσφήμιση και χθες για τον τουρισμό στα νησιά από την πολύωρη ταλαιπωρία τούρκων τουριστών στα τελωνεία αφού για ακόμα μία φορά κατέρρευσε το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου. Δεκάδες Τούρκοι επισκέπτες στο τελωνείο Μυτιλήνης και Σάμου , εκατοντάδες στα τελωνεία Χίου περίμεναν με τις ώρες στον ήλιο μέχρι που να δοθεί οδηγία απλοποίησης του ελέγχου με ταυτοπροσωπία.

Χειρότερη η κατάσταση στη Χίο όπου 1.200 περίπου άτομα που έφθασαν χθες και εγκλωβίστηκαν στο τελωνείο, ενώ από την ταλαιπωρία

και τη ζέστη λιποθύμησε μια γυναίκα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Νερά μοιράστηκαν από το δήμο Χίου και τουριστικά γραφεία, τα περισσότερα εκ των οποίων όμως ήταν ζεστά. Να σημειωθεί ότι από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί περί τις 4.500 αφίξεις, 100 οχήματα και μόνο χθες 16 θαλαμηγοί. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι υπάρχουν και πολλοί Κωνσταντινοπολίτες που επιλέγουν τη Χίο για 3ήμερο και 4ήμερο διακοπών. Αίτημα εστάλη στα κεντρικά της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να επιτραπεί ο τυπικός έλεγχος των διαβατηρίων, κάτι που έγινε μετά από τρίωρη τουλάχιστον καθυστέρηση.

Διάβημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έγινε τόσο από τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

Keywords
Τυχαία Θέματα