4 λάθη που κάνεις κι εσύ στις συνεντεύξεις και δε το γνωρίζεις! Μήπως ήρθε η ώρα να το αλλάξεις;

13:15 6/6/2021 - Πηγή: iPop

Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ευάλωτοι όταν βρίσκονται σε κάποια συνέντευξη για εργασία. Είναι σίγουρο ότι έχεις το ιστορικό σου, τις δεξιότητές σου, την προσωπικότητά σου και την προσωπική σου επωνυμία, αλλά γνωρίζεις ότι η απόλυτη δύναμη είναι στη συνέντευξη. Ανεξάρτητα από το αν είναι ο υπεύθυνος πρόσληψης, ο αρχηγός του Ανθρώπινου Δυναμικού, το πιθανό αφεντικό σου ή ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου, αποφασίζει αν θα θέλει να περάσετε στο επόμενο στάδιο. Υπάρχουν 4 λάθη που κάνεις στις συνεντεύξεις και καλό θα είναι να τα γνωρίζεις ώστε η επόμενη συνέντευξη που θα δώσεις να πάει

καλύτερα από ποτέ!

4 λάθη που κάνεις στις συνεντεύξειςΑναφέρεις συνέχεια το βιογραφικό σου

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τη χρήση της φράσης «Όπως έγραψα στο βιογραφικό μου” όταν την αναφέρεις μια φορά. Αλλά αν συνεχίζεις να μιλάς για το βιογραφικό σου, δημιουργείς μία αμήχανη ατμόσφαιρα. Το σημαντικό σε μία συνέντευξη είναι να παρουσιάσεις τον εαυτό σου όσο καλύτερα μπορείς γνωρίζοντας ότι το βιογραφικό σου το έχουν κοιτάξει και γι’ αυτό άλλωστε σε έχουν φωνάξει για το πρώτο ραντεβού. Σε αντίθεση λοιπόν με την παραπάνω φράση μπορείς να χρησιμοποιήσεις την έκφραση “Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της καριέρας μου είναι.. “. Το κλειδί είναι να είσαι σαφής και περιεκτική και να είσαι παρών με τον συνομιλητή σου.

PexelsΠαίρνεις εξομολογητικό ύφος

Σκέψου μια συνέντευξη ως μία ευκαιρία να προσθέσεις αξία για τη μελλοντική συνεργασία που επιθυμείς και μην εκφράζεις με απολογητικό ύφος τις παρελθοντικές σου εμπειρίες καθώς αυτό δε θα φέρει το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να δείξεις κάποια ειλικρίνεια και ταπεινότητα, αλλά πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα δείξεις στον διευθυντή πρόσληψης τι έχεις μάθει από τα λάθη σου και πως έχεις μάθει να ξεπερνάς τις αδυναμίες σου.

Συνομιλείς με πολύ απόμακρο και αυστηρό τόνο

Καθώς μεγαλώνεις είναι σίγουρο ότι έχεις ακούσει πολλά σχετικά με το πως πρέπει να κάθεσαι και το που πρέπει να κοιτάζεις όταν βρεθείς με κάποιον που δε γνωρίζεις καλά σε μία συνέντευξη.Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο όταν βρεθείς υπό πίεση, προεπιλέγεις τις παλιές οδηγίες. Γνωρίζεις αυτά που «δεν πρέπει» να κυριαρχούν, οπότε καταλήγεις να παρουσιάζεις τον εαυτό σου ως κάθισμα με επίπεδη οθόνη – άκαμπτο, ξύλινο, σφιχτό – με τα χέρια σου ενωμένα και τα σαγόνια σου σφικτά. Αντί να δείχνεις τη φυσική σου προσωπικότητα, γίνεσαι ένα κέλυφος του εαυτού σου – πειθαρχημένο στην καλύτερη περίπτωση και βαρετό στη χειρότερη.

PexelsΔεν πηγαίνεις με τη ροή της συζήτησης

Κάθε συνέντευξη έχει ένα ενεργειακό επίπεδο που αποτελεί το καθοριστικό σημείο της συνέντευξης. Επομένως καλό είναι να προσαρμοστείς στην ενέργεια του δωματίου. Το κλειδί είναι να κάνεις μια σύνδεση και να μην κρατήσεις τον εαυτό σου σε μια φούσκα. Έτσι, η δουλειά σου σε μια συνέντευξη είναι να επιτρέψεις στον εαυτό σου να συγχρονιστεί με τον υπεύθυνο λήψης αποφάσεων. Σκέψου το ρυθμό σου – πώς περπατάς, πώς κινείσαι και πόσο μιλάς. Να θυμάσαι ότι θες να δημιουργήσεις μια υπέροχη αίσθηση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 4 λάθη που κάνεις κι εσύ στις συνεντεύξεις και δε το γνωρίζεις! Μήπως ήρθε η ώρα να το αλλάξεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα