4+1 πράγματα που δεν είχες σκεφτεί ότι μπορούν να αποτρέψουν ένα κρυολόγημα!

12:32 27/9/2021 - Πηγή: iPop

Ο χειμώνας πλησιάζει και μαζί με αυτόν πλησιάζουν εκείνες οι μέρες που το μπούκωμα, δυστυχώς, θα έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς σου. Ποιο είναι το μυστικό, όμως, που θα σε προστατεύσει από όλους του ιούς που καταλαμβάνουν τους ψυχρότερους μήνες του χειμώνα; Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προστατεύσεις τον οργανισμό σου και σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου ορισμένα μυστικά και συμβουλές που δεν είχες σκεφτεί ότι θα σε βοηθήσουν!

Θέλεις να προστατεύσεις τον οργανισμό σου από το κρυολόγημα του χειμώνα; Μάθε πως να το επιτύχεις:Ενίσχυση του οργανισμού σου με Βιταμίνη D

Έρευνες

δείχνουν ότι τα άτομα που δεν λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη D είναι πολύ πιο πιθανό να υποφέρουν από λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, προκαλώντας βήχα, πονόλαιμο και μπούκωμα. Τη βιταμίνη D ή αλλιώς τη βιταμίνη του ήλιου, την λαμβάνεις από την έκθεση στον ήλιο ή από συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες.

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), οι περισσότεροι ενήλικες στοχεύουν σε τουλάχιστον 600 IU ημερησίως, αλλά ορισμένοι οργανισμοί έχουν ανάγκη πολύ περισσότερο από αυτό. Η λήψη αρκετής βιταμίνης D μόνο από τη διατροφή είναι δύσκολη, οπότε αν υποψιαστείς ότι έχεις αρκετά χαμηλή βιταμίνη D, μίλησε με τον γιατρό σου σχετικά με την εύρεση ενός συμπληρώματος που ταιριάζει σε εσένα και τις ανάγκες σου.

5 τροφές για όταν νιώθεις άρρωστος και σου έχει κοπεί η όρεξη

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Προσπάθησε να διατηρείς διαρκώς τα χέρια σου καθαρά και μακριά από τα μάτια σου, το στόμα σου και την μύτη σου! Ακόμα και αν δε το καταλαβαίνεις το πιθανότερο είναι πως αγγίζεις πολύ τακτικά το πρόσωπό σου. Στην πραγματικότητα, μια μικρή μελέτη του 2008 διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες άγγιζαν το πρόσωπό τους κατά μέσο όρο 16 φορές την ώρα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μιας εποχής που κυριεύεται από το κρυολόγημα και την γρίπη, όταν έρχεσαι σε επαφή με έναν ιό, μέσω άλλου ατόμου ή μιας μολυσμένης επιφάνειας, μπορεί να εισέλθει στο σύστημά σου εάν τα χέρια σου δεν καθαρίζονται σωστά.

Βεβαιώσου ότι πλένεις τα χέρια σου με τον σωστό τρόπο, χρησιμοποίησε, δηλαδή, σαπούνι και τρίψε τα για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ανάμεσα στα δάχτυλά σου και κάτω από τα νύχια σου! Ακόμα κι αν έχεις καθαρά χέρια, προσπάθησε να αποφύγεις την επαφή με το πρόσωπο.

Διατήρησε καθαρό το κινητό σου!

Σκέψου όλα τα μέρη που ακουμπάς το κινητό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας! Ο πάγκος της κουζίνας, το γραφείο, το τραπέζι της καφετέριας, γίνεται ένα μικρό πάρτι μικροβίων! Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο πρέπει να προστατεύεις τον οργανισμό σου ακόμα και από το ίδιο σου το κινητό! Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Αριζόνα το 2012 διαπίστωσε ότι τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να μεταφέρουν 10 φορές την ποσότητα βακτηρίων από ότι μια τουαλέτα.

Για να απολυμάνεις τις συσκευές σου, η Apple προτείνει να χρησιμοποιήσεις ένα απολυμαντικό μαντηλάκι Lysol ή Clorox. Απλώς φροντίστε να έχεις απενεργοποιήσει το τηλέφωνό σου, να πιέσεις το μαντηλάκι ώστε να μην έχει πολύ υγρό και να το στεγνώσεις με ένα μαλακό πανί.

Μπορείς να κάνεις την προπόνηση σου αν είσαι άρρωστος;

Unsplash / Kelly SikkemaΞεκουράσου όσο περισσότερο μπορείς

Ένα καλό πρόγραμμα ύπνου είναι το κλειδί για ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα! Σε μια μελέτη της JAMA Internal Medicine, οι ερευνητές παρακολούθησαν τις συνήθειες ύπνου σε 153 υγιείς άνδρες και γυναίκες και διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από επτά ώρες είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κρυολόγημα από εκείνους που κοιμούνται οκτώ ώρες ή περισσότερο κάθε βράδυ.

Βάλε ταμπέλες!

Όταν ένα μέλος της οικογένειας είναι κρυωμένο, προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις ποτήρια μιας χρήσης ή γυάλινα με ετικέτα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Να είσαι πολύ προσεκτική όταν πρόκειται για κοινή χρήση αντικειμένων που μπορεί να μολυνθούν από ένα μέλος της οικογένειας που είναι άρρωστο, ειδικά εν μέσω COVID-19, όπως τηλέφωνα, πετσέτες ή σκεύη.

Η πρόληψη είναι πραγματικά το καλύτερο φάρμακο. Αλλά μην πανικοβληθείς αν αρρωστήσεις, οι περισσότεροι ενήλικες αρρωσταίνουν τουλάχιστον μια ή δυο φορές κάθε χρόνο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 4+1 πράγματα που δεν είχες σκεφτεί ότι μπορούν να αποτρέψουν ένα κρυολόγημα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα