5 Διακοσμητικά λάθη που κάνουν το σπίτι σου να φαίνεται ακατάστατο

13:45 20/2/2021 - Πηγή: iPop

Η διακόσμηση του σπιτιού σου μπορεί να σε κάνει να νιώθεις κάθε μέρα ευτυχισμένη, αν το κάνεις σωστά. Ο προσωπικός σου χώρος, όπου ζεις τις ημέρες σου, είναι πολύ σημαντικός και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να τον φροντίζεις. Υπάρχουν 5 διακοσμητικά λάθη που έχεις κάνει και εσύ και κάνουν το σπίτι σου να φαίνεται ακατάστατο και μπορείς να τα διορθώσεις.

5 Διακοσμητικά λάθη που κάνουν το σπίτι σου να φαίνεται ακατάστατοΑποθήκευση σε ανοιχτό χώρο

Τα ανοιχτά ράφια είναι ένα εξαιρετικό μέρος για την αποθήκευση βιβλίων και προβολής συλλεκτικών αντικειμένων ή έργων τέχνης, αλλά

αυτός ο τρόπος αποθήκευσης λειτουργεί καλύτερα όταν δεν είναι υπερπληθυσμένος. Πιο συγκεκριμένα κατά τη διακόσμηση μιας βιβλιοθήκης ή ενσωματωμένων ραφιών, μην γεμίζεις κάθε ίντσα του χώρου με βιβλία και αξεσουάρ. Για να πετύχεις μια πιο καθαρή εμφάνιση, επεξεργάσου τη διάταξη έτσι ώστε να αφήσεις ελεύθερο χώρο μεταξύ των αντικειμένων. Αρκετά από αυτά τα αντικείμενα αποθηκεύονται καλύτερα μέσα σε ντουλάπια, κουτιά ή καλάθια για ένα λιγότερο ακατάστατο αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιείς πολλά διακοσμητικά μαξιλάρια

Καλό είναι να αποφύγεις μια τυχαία και ακατάστατη εμφάνιση του σπιτιού σου, περιορίζοντας τον αριθμό των μαξιλαριών σε έναν καναπέ ή κρεβάτι. Ένα σαλόνι μπορεί να φαίνεται όμορφα διακοσμημένο επειδή ο καναπές δεν είναι γεμάτος με στοίβες από διακοσμητικά μαξιλάρια. Δύο ή τρία διακοσμητικά μαξιλάρια σε κάθε άκρο του καναπέ είναι συνήθως η τέλεια ποσότητα για να διακοσμήσεις ένα δωμάτιο με όμορφο χρώμα και μοτίβο.

Στριμώχνεις τα έπιπλα στους τοίχους

Αν αποφασίσεις να σπρώξεις τα έπιπλα του χώρου σου σύριζα στους τοίχους τότε το αποτέλεσμα δε θα είναι ικανοποιητικό στο ανθρώπινο μάτι καθώς θα κάνει το χώρο να φαίνεται γεμάτο και ακατάστατο. Προτιμότερο είναι να τραβήξεις τα έπιπλα μακριά από τους τοίχους και προς το κέντρο του δωματίου. Αν ομαδοποιήσεις τέσσερεις καρέκλες γύρω από ένα τραπεζάκι σαλονιού θα δημιουργήσεις την τέλεια περιοχή συνομιλίας στο σαλόνι σου. Προκειμένου να κάνεις το χώρο σου ακόμα πιο ομοιόμορφο μπορείς να προσθέσεις και ένα χαλί.

PexelsΧρησιμοποιείς πολλά διακοσμητικά πάνω στα τραπέζια

Καλό είναι να μη χρησιμοποιείς πάρα πολλές διακοσμητικές πινελιές στην επιφάνεια ενός τραπεζιού καθώς θα κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται γεμάτο. Αντ ‘αυτού μπορείς να επεξεργαστείς τον αριθμό των αξεσουάρ σου και στη συνέχεια να διακοσμήσεις με μία ή δύο ομάδες αντικειμένων. Πρώτα, ανέλυσε ό, τι έχεις ήδη στο τραπέζι. Κράτησε μόνο ό, τι σου αρέσει και ό,τι είναι λειτουργικό (για παράδειγμα, ένα μικρό πιάτο για την αποθήκευση κλειδιών αυτοκινήτου και γυαλιών ηλίου) και αφαίρεσε τα υπόλοιπα. Ομαδοποίησε πολλά μικρά αντικείμενα σε ένα βάζο ή ένα μπολ.

Χρησιμοποιείς πολλά χρώματα

Όταν χρησιμοποιείς στη διακόσμησή σου πολλά χρώματα τότε δημιουργείς έναν χώρο με τόση πολλή πληροφορία στο ανθρώπινο μάτι όπου δε γίνεται να μη φαίνεται ο χώρος ακατάστατος. Χρησιμοποίησε μία ή δύο αποχρώσεις σε συνδυασμό με ουδέτερα χρώματα για να δώσεις στο σπίτι σου μια συνεκτική και χαλαρή εμφάνιση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 Διακοσμητικά λάθη που κάνουν το σπίτι σου να φαίνεται ακατάστατο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα