H προσφυγική κρίση της Ευρώπης αποτυπωμένη σε νούμερα που προκαλούν έκπληξ

17:25 29/12/2015 - Πηγή: iPop

Έντονη προσπάθεια καταβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση που μαστίζει ολόκληρη την ήπειρο. Όπως υπογραμμίζει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, πάνω από ένα 1 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει την Ευρώπη.

Σημείωση!

Αξίζει να τονιστεί πως αυτό το κύμα μετανάστευσης αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει σημειωθεί στην ήπειρο μετά το τέλος του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επιχείρησης μετεγκατάστασης πρέπει να έχουν υπομονή τονίζει ο Διεθνής Οργανισμός που επίσης σημειώνει, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει

δεσμευθεί να μέσα στα επόμενα 2 έτη να έχουν μετεγκατασταθεί 160.000 άτομα.

Ο Eugenio Ambrosi ο οποίος είναι ο περιφερειακός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου του Οργανισμού τονίζει αναφερόμενος στην μετεγκατάσταση των προσφύγων:

Ευελπιστούμε ότι θα γίνει άμεσα.Είναι κάτι σαν diesel μηχανή. Χρειάζεται χρόνος για να πάρει μπροστά.

Ο μεταναστευτική κρίση για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι πολύ σημαντικό το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αξίζει να τονιστεί, πως πριν την πολυκοσμία στα Βαλκανικά σύνορα ή στα ελληνικά νησιά υπήρχε μια σταθερή ροή σκαφών γεμάτων με μετανάστες και πρόσφυγες που έφταναν στην Σικελία. Αλλά και πριν από αυτό το «ρεύμα» υπήρχε και το στρατόπεδο Calais που βρίσκεται στη βόρεια Γαλλία και είναι γνωστό ως «ζούγκλα». Από εκεί οι μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στην Αγγλία.

Πριν από δύο μήνες, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα έτσι ώστε να ανακουφίσει την πίεση στο Calais και να προχωρήσει στη εγκατάσταση μεταναστών σε 70 κέντρα υποδοχής που βρίσκονται σε άλλα μέρη της Γαλλίας.

Ο Christian Salomé, ο οποίος ηγείται σε μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση για τους μετανάστες τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με ακρίβεια για τη μείωση των ροών στο Calais , αλλά σημείωσε πως πιστεύει ότι ο αριθμός έχει μειωθεί σε 5.000 από 6.000, από τον Οκτώβριο .

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, από τους 23 μετανάστες που μεταφέρθηκαν τον Νοέμβριο από το Calais σε ένα κέντρο υποδοχής στην πόλη της Langres, περίπου 180 μίλια νοτιοανατολικά του Παρισιού, μόνο 15 παραμένουν και αντέχουν να έρθουν αντιμέτωποι με την γραφειοκρατεία.

Από αυτούς που έφυγαν, μερικοί μπορεί να έχουν γυρίσει πίσω στο Calais.

Για τους μετανάστες που ήρθαν στο Calais με την ελπίδα της μετάβασης στην Αγγλία, το όνειρο δεν σταματά. Πολλοί θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να φθάσουν χώρες όπου μπορούν να πάρουν μια πιο γρήγορη απάντηση στο αίτημα τους για άσυλο.

Σύμφωνα με τον κ Ambrosi, οι μετανάστες γνωρίζουν πολύ καλά τις διαφορετικές προσεγγίσεις για την διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

«Κάθε χώρα έχει τη δική της πολιτική, και το δικό της μηχανισμό. Οι αιτούντες άσυλο γνωρίζουν αυτή την κατάσταση πολύ καλά », είπε.

«Μέχρι η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθετεί μια ενιαία πολιτική για τη μετανάστευση, είπε, η επιβάρυνση για στις πιο φιλόξενες χώρες θα αυξηθεί» κατέληξε.

photos:nytimes.com

The post H προσφυγική κρίση της Ευρώπης αποτυπωμένη σε νούμερα που προκαλούν έκπληξ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα