Αφράτο κέικ με άρωμα πορτοκαλιού: Το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σου

16:17 3/12/2020 - Πηγή: iPop

Πόσο θα θέλαμε να έχουμε τώρα ένα απολαυστικό, αφράτο κέικ με άρωμα πορτοκαλιού! Να μυρίσει όλο το σπίτι υπέροχα και να συνοδεύσουμε τον καφέ μας μ’ ένα ζεστό κομμάτι που μόλις βγήκε απ’ τον φούρνο!

Κάπως έτσι καταλήξαμε να φτιάχνουμε κέικ και να σου προτείνουμε να δοκιμάσεις κι εσύ αυτή τη συνταγή, η οποία είναι μοναδική. Θα σου θυμίσει τα κέικ που σου έφτιαχνε η γιαγιά σου και θα σε γεμίσει

με όμορφες αναμνήσεις!

Τα υλικά για το κέικ με άρωμα πορτοκαλιού:Ξύσμα από 2 πορτοκάλια4 αυγά1 φλιτζάνι σπορέλαιο1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού1 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη1 μπέικιν πάουντερ 3 φλιτζάνια αλεύρι

Απολαυστικό κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις το κέικ;Ξεκινάμε χτυπώντας στο μίξερ το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη.Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.Σταδιακά προσθέτουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά του κέικ.Τελευταίο αφήνουμε το αλεύρι, το οποίο το βάζουμε σε δόσεις.Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και προσθέτουμε το μείγμα.Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.Απολαμβάνουμε με τον καφέ μας!

Tip: Δεν είναι ανάγκη να έχεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αφού θα βάλεις μπέικιν, όμως, εάν έχεις θα πετύχεις το τέλειο αφράτο κέικ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Αφράτο κέικ με άρωμα πορτοκαλιού: Το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα