Αυτές τις ρυθμίσεις του Gmail σίγουρα δεν τις γνώριζες αλλά θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη

17:47 9/9/2021 - Πηγή: iPop

Όλες οι εφαρμογές έχουν κρυφές ρυθμίσεις οι οποίες σου προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τις ανακαλύψεις. Ειδικά το Gmail, ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε όλοι και πολλές φορές για επαγγελματικούς λόγους, έχει πολλές κρυφές ρυθμίσεις που θα κάνουν την ζωή σου πιο εύκολη. Εμείς συγκεντρώσαμε αυτές τις βασικές και χρήσιμες ρυθμίσεις του Gmail που θα σε βοηθήσουν να χρησιμοποιείς το ηλεκτρονικό

σου ταχυδρομείο με μεγαλύτερη ευκολία.

Πώς να βρεις ένα παλιό email… Το Gmail σου λύνει τα χέρια!

Χρήσιμες ρυθμίσεις του Gmail

Γράψε το mail σου σε μεγαλύτερο παράθυρο

Το προεπιλεγμένο παράθυρο σύνταξης του Gmail για νέα μηνύματα είναι ένα μικρό πλαίσιο στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Αυτό μπορεί να είναι ωραίο αν θες να παρακολουθείς τα εισερχόμενά σου. Αλλά μπορεί επίσης να αποσπά την προσοχή όταν θες πραγματικά να εστιάσεις σε αυτά που γράφεις. Εάν προτιμάς μια εμπειρία γραφής πλήρους οθόνης, ξεκίνησε ένα νέο μήνυμα στον ιστότοπο του Gmail και, στη συνέχεια, κάνε κλικ στο εικονίδιο μενού τριών σημείων στην κάτω δεξιά γωνία του μηνύματος. Δες την επιλογή που ονομάζεται “Προεπιλογή σε πλήρη οθόνη” και κλίκαρέ το. Στη συνέχεια κλείσε εντελώς αυτό το μήνυμα και ξεκίνησε ένα άλλο νέο μήνυμα.

Gmail

Αναβολή e-mail

Μια από τις καλύτερες δυνατότητες του Gmail είναι η αναβολή αν και είναι λίγο περίπλοκη. Μπορείς να προσαρμόσεις τις προεπιλεγμένες ώρες για την αναβολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail-τις συγκεκριμένες ώρες για πρωί, απόγευμα και βράδυ που εμφανίζονται από προεπιλογή στις διάφορες επιλογές αναβολής με ένα κλικ-αλλά η ρύθμιση για την πραγματοποίηση αυτής της προσαρμογής δεν βρίσκεται στο Gmail αλλά στο Google Keep. Τράβηξε προς τα πάνω τον ιστότοπο Keep, κάνε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επίλεξε “Ρυθμίσεις” και αναζήτησε το ” Προεπιλογή υπενθύμισης” στην ενότητα που εμφανίζεται.

Όρισε τις ώρες για το πρωί, το απόγευμα και το βράδυ σε όποιες ώρες θες και στη συνέχεια, κάνε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση” στον ιστότοπο ή απλώς επέστρεψε από το μενού στο κινητό.

Gmail

Κάνε το mail σου πιο προσωπικό

Όλοι λαμβάνουμε ένα μείγμα προσωπικών μηνυμάτων και μαζικής αλληλογραφίας αυτές τις μέρες, και ενώ και τα δύο μπορούν να είναι απολύτως νόμιμα και χρήσιμα, τα μηνύματα που πραγματικά έχουν γραφτεί ειδικά για σένα είναι πιθανότατα αυτά που απαιτούν την πιο άμεση προσοχή.

Το Gmail μπορεί να σε βοηθήσει να ταξινομήσετε τα προσωπικά σου στοιχεία μαζικά: Απλώς βρες την επιλογή “Δείκτες προσωπικού επιπέδου” στην καρτέλα “Γενικά” των ρυθμίσεων του ιστότοπου της επιφάνειας εργασίας. Άλλαξε τη ρύθμιση σε “Εμφάνιση δεικτών” και θα αρχίσεις να βλέπεις μεμονωμένα βέλη δίπλα στα μηνύματα που αποστέλλονται ειδικά στη διεύθυνσή σου (σε αντίθεση με αυτά που αποστέλλονται σε μια λίστα) και διπλά βέλη δίπλα στα μηνύματα που αποστέλλονται μόνο σε εσένα, χωρίς άλλους παραλήπτες.

Μια εναλλακτική για την αναίρεση αποστολής

Η επιλογή Αναίρεση αποστολής δεν είναι διαθέσιμη στις εφαρμογές Gmail για κινητά αλλά μπορείς να δημιουργήσεις ένα παρόμοιο δίχτυ ασφαλείας ενεργοποιώντας τις ρυθμίσεις επιβεβαίωσης της υπηρεσία εάν χρησιμοποιείς Android.

Στην εφαρμογή Gmail Android, πάτα το εικονίδιο μενού τριών γραμμών στην επάνω αριστερή γωνία της κύριας οθόνης εισερχομένων και, στη συνέχεια, επίλεξε “Ρυθμίσεις”, “Γενικές ρυθμίσεις” και μετακινήσουμε μέχρι το κάτω μέρος της οθόνης. Εκεί, θα βρεις τρεις προεπιλεγμένες επιλογές: “Επιβεβαίωση πριν από τη διαγραφή”, “Επιβεβαίωση πριν από την αρχειοθέτηση” και “Επιβεβαίωση πριν από την αποστολή”.

Επίλεξε το πλαίσιο δίπλα στο τελευταίο και οποιοδήποτε από τα άλλα δύο και από εκεί και πέρα, θα λαμβάνεις πάντα μια αναδυόμενη ειδοποίηση για να δώσεις στον εαυτό σου μια δεύτερη ευκαιρία πριν από οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια.

Gmail

Δες περισσότερα mail στην αρχική σου

Μία από τις απλούστερες και πιο χρήσιμες ρυθμίσεις Gmail που μπορείς να αλλάξεις είναι η επιλογή “Μέγιστο μέγεθος σελίδας”, που βρίσκεται στην καρτέλα “Γενικά” των ρυθμίσεων του ιστότοπου Gmail. Από προεπιλογή, το Gmail εμφανίζει μόλις 50 email σε κάθε σελίδα και απαιτεί από εσένα να κάνεις κλικ σε μια επόμενη σελίδα για να δεις περισσότερα μηνύματα. Εξοικονόμησε μερικά κλικ αλλάζοντας αυτήν τη ρύθμιση από 50 σε 100. Απλά φρόντισε να κάνεις κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση αλλαγών” στο κάτω μέρος της οθόνης όταν τελειώσεις για να εφαρμόσεις την αλλαγή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτές τις ρυθμίσεις του Gmail σίγουρα δεν τις γνώριζες αλλά θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα