Αυτή η πατατόπιτα με ζαμπόν και τυρί είναι το ιδανικό σνακ της ημέρας

15:49 25/8/2021 - Πηγή: iPop

Κατά την διάρκεια της μέρας συχνά αναζητάμε ένα σνακ το οποίο θα μας χορτάσει μέχρι το μεσημεριανό ή βραδινό φαγητό. Αυτή η συνταγή για πατατόπιτα με ζαμπόν και τυρί είναι όσο εύκολη και νόστιμη ακούγεται. Ιδανική επιλογή για να την πάρεις μαζί σου στην παραλία ή για το κολατσιό του παιδιού.

Αυτοί οι παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες είναι το αγαπημένο μας καλοκαιρινό σνακ

Συνταγή για πατατόπιτα με ζαμπόν και τυρί: Υλικά 350 γραμμάρια πατάτες375 γραμμάρια έτοιμη σφολιάτα100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος50 γραμμάρια
ζαμπόν σε λεπτές φέτες125 γρ τυρί μπρι ή καμεμπέρ

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη!

Πώς να φτιάξεις πατατόπιτα με ζαμπόν και τυρίΒράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν μαλακές αλλά παράλληλα να είναι σφιχτές. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά κόβουμε σε φέτες.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C/ 180C στον αέρα. Ξετυλίγουμε τη ζύμη και την βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Κρατάμε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια απλώνουμε την υπόλοιπη πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκατοστών γύρω από την άκρη. Προσθέτουμε τις πατάτες, το ζαμπόν και το τυρί πάνω από τη μισή ζύμη. Διπλώνουμε την άλλη μισή ζύμη και χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να σφραγίσουμε τις άκρες. Βάζουμε λίγο νερό στην κρέμα γάλακτος που έμεινε και περνάμε με ένα πινέλο όλη την ζύμη. Κάνουμε μικρές τρύπες με ένα πιρούνι σε όλη την ζύμη και στη συνέχεια ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτή η πατατόπιτα με ζαμπόν και τυρί είναι το ιδανικό σνακ της ημέρας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα