Αυτό που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» είναι υπέροχο!

19:11 8/12/2020 - Πηγή: iPop

Για πρώτη φορά στην ιστορία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», θα συμμετέχει ίσος αριθμός αθλητών και απ’ τα δύο φύλα, δηλαδή 50% άνδρες και 50% γυναίκες. Ένα σπουδαίο βήμα προς την ισότητα των φύλων και τον τομέα του αθλητισμού!

Το ποσοστό των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 ήταν 45,6%, ενώ στο Τόκιο θα είναι 48,8%. Κάθε

φορά, λοιπόν, βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες συμμετέχουσες και δεν μπορούμε παρά να το χειροκροτήσουμε. Επιτέλους, οι γυναίκες αθλήτριες αποκτούν ισότιμη πρόσβαση με τους άνδρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε την θετική είδηση γράφοντας στο Instagram:

Για πρώτη φορά στην ιστορία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» θα συμμετάσχει ίδιος αριθμός αθλητών και αθλητριών! 

 

     View this post on Instagram           

 

A post shared by Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

Η έγκριση ήρθε απ’ την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε στις 7 Δεκεμβρίου και, μεταξύ άλλων, ενέκρινε την ισότητα στον αριθμό των συμμετεχόντων από τα δύο φύλα.

Απ’ τα 32 συνολικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων, αναμένεται να υπάρχει ισότητα στον αριθμό συμμετεχόντων απ’ τα δύο φύλα στα 28 αθλήματα. Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στο μποξ, την ποδηλασία και την ενόργανη γυμναστική.

Την ίδια στιγμή, μια ακόμα σπουδαία απόφαση πάρθηκε κατά τη συνεδρίαση. Εντάσσονται 4 νέα αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι αυτά είναι η αναρρίχηση, το breakdancing, το skateboarding και το surfing.

Το breakdancing θα συμπεριληφθεί για πρώτη φορά στο Παρίσι, ενώ τα άλλα τρία θα τα δούμε και στο Τόκιο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής, Thomas Bach: 

Μολονότι ήδη εξασφαλίζουμε την ισότητα στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, για πρώτη φορά στην ιστορία θα δούμε τον ίδιο ακριβώς αριθμό γυναικών κι ανδρών αθλητών. Επίσης, στρέφουμε την προσοχή μας στους νέους

Ελπίζουμε στο μέλλον να ακούσουμε κι άλλα τέτοια χαρμόσυνα νέα για τον παγκόσμιο αθλητισμό! Ας θυμηθούμε ότι πολύ πρόσφατα μια γυναίκα έγραψε ιστορία, αφού έγινε διαιτητής σε αγώνα Champions League!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτό που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» είναι υπέροχο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα