Γιατί τα κορίτσια έχουν τόσο ξεχωριστή σχέση με τους μπαμπάδες τους;

15:57 8/12/2020 - Πηγή: iPop

Τα κορίτσια έχουν μια φυσική άνεση με τον μπαμπά τους και μια διαφορετικού τύπου τρυφερότητα απ’ αυτή που έχουν με τις μαμάδες τους – και αυτό μπορεί να εξηγείται βιολογικά και να έγκειται στη διαφορά φύλου, αλλά μπορεί να βρίσκει αιτιολογία σε ψυχολογικούς λόγους και να αφορά την παντελή έλλειψη ανταγωνισμού στη μεταξύ τους σχέση. Η σχέση πατέρα και κόρης είναι τόσο όμορφη και ξεχωριστή αυτή η ιδιαιτερότητα έχει και πολύ καλή εξήγηση!

Τα κορίτσια βλέπουν στο πρόσωπο του πατέρα τους έναν σούπερ ήρωα. Τον

εκτιμούν και θεωρούν ότι είναι ο μόνος που μπορεί να τα φροντίσει. Αντιπροσωπεύει το πώς θα έπρεπε να συμπεριφέρεται κάθε άντρας.

Πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτή η σχέση πατέρα και κόρης;

Γνωρίζετε το «Σύνδρομο της Ηλέκτρας»; Ξέρετε ότι ο εγκέφαλος των μπαμπάδων είναι πιο ευαίσθητος στα ερεθίσματα που προσλαμβάνει από την κόρη; Έχετε ακούσει πως υπεύθυνο της αδυναμίας που τρέφουν οι μπαμπάδες απέναντι στις κόρες ενδέχεται να είναι ένα… χρωμόσωμα; Ποια είναι τα στοιχεία που δένουν πατέρα και κόρη με πολλούς παραπάνω δεσμούς από εκείνον του αίματος;

Η σχέση πατέρα-κόρης είναι τόσο ιδιαίτερη, όσο αυτές οι φωτογραφίες!

Στα παραπάνω ερωτήματα θα απαντήσει η Φούντα Μαρία, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Σχεσιακή- Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια και ιδρυτικό μέλος του www.allaboutparents.gr  στο άρθρο της με τίτλο «Γιατί τα κορίτσια έχουν τόσο ξεχωριστή σχέση με τους μπαμπάδες τους;».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί τα κορίτσια έχουν τόσο ξεχωριστή σχέση με τους μπαμπάδες τους; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα